Pârtii de schi din stațiunea Vatra Dornei

   Vatra Dornei este una dintre cele mai cunoscute stațiuni montane ale României, beneficiind și de o bază balneoclimaterică, care, bineînțeles, atrage un număr cu atât mai mare de turiști. Dacă alegeți să vizitați stațiunea pe parcursul iernii, vă veți putea bucura de sporturi pe zăpadă și de prezența unui patinoar. De asemenea, în stațiune veți descoperi și câteva obiective turistice, care vor face ca sejurul dumneavoastră să fie cu atât mai animat. Stațiunea bucovineană Vatra Dornei beneficiază de mai multe pârtii de schi, dedicate schiorilor începători și intermediari. Pârtia de schi Parc 1 se adresează schiorilor intermediari și are o lungime de 900 de metri, diferența de nivel fiind de 150 de metri. Pentru a crea turiștilor condiții cât mai prielnice, această pârtie de schi beneficiază de instalație de zăpadă artificială, transport pe cablu, iar la baza pârtiei este amplasată o nocturnă. Accesul la instalațiile de teleschi se face pe bază de schipass. La baza acestei pârtii se află o pistă de snowtubing și Școala de schi Euroski. An de an, aici se organizează Sărbătorile Zăpezii. Pârtia de schi Parc 2 este destinată schiorilor începători, măsoară 550 de metri lungime și diferența de nivel este de 50 de metri. Pârtia beneficiază de instalație de zăpadă artificială și de transport pe cablu. Pârtia de schi Veverița a fost inaugurată în anul 2011, fiind o pârtie dotată cu iluminat nocturn, instalație de teleschi și instalație de producere a zăpezii artificiale. Nivelul de dificultate al pârtiei este mediu, aceasta având o lungime de 850 de metri, în timp ce  lățimea atinge 35 metri, iar diferența de nivel este de 180 de metri. Turiștii care nu dispun de echipament propriu vor putea să închirieze unul de la centrul de îchiriere echipament sportiv. De asemenea, aici sunt amplasate diverse chioșcuri de unde se pot cumpăra gustări și băuturi calde. Pârtia Veverița funcționează în intervalul orar 9.00-17.00.

 Bucovina Vatra Dornei poza

  Schiorii amatori pot lua cu asalt și Pârtia de schi Dealul Negru, acesta având un  nivel de dificultate medie. Aceasta este cea mai întinsă pârtie din Stațiunea Vatra Dornei și de pe cuprinsul României, măsurând 3000 de metri lungime și având o diferență de nivel de 400 metri. Asemenea celorlalte pârtii și pârtia Dealul Negru este dotată cu instalație de transport pe cablu și instalație de producere a zăpezii artificiale. Telescaunul parcurge o distanță de 3 kilometri și are o capacitate de 200 de persoane/oră, având un număr de 200 de scaune cu 2 locuri. Pe cuprinsul stațiunii Vatra Dornei veți descoperi și Pârtia de schi Dealul Runcu, o pârtie cu un nivel de dificultate mic și 5000 de metri lungime. Această pârtie nu beneficiază de iluminare nocturnă, transport pe cablu sau instalații de zăpadă artificială.

Obiective turistice din stațiunea Vatra Dornei

Dezvoltarea stațiunii Vatra Dornei are la bază o legendă al cărui protagonist a fost Dragoș Vodă. Legenda spune că domnitorul Moldovei ar fi venit pe aceste meleaguri pentru a vâna, dar s-a îndrăgostit nebunește de o fată pe nume Dorina, pe care a ucis-o din greșeală.

Citeste mai mult.

Profitați de multiplele facilități oferite de unitățile de cazare din stațiunea Vatra Dornei

Vatra Dornei este o stațiune montană în care vă puteți bucura de zăpadă și de sporturi de iarnă, o stațiune potrivită pentru a petrece un sejur relaxant și odihnitor, însă este și o stațiune balneară, fiind frecventată de cei care doresc să-și amelioreze anumite probleme de sănătate. De asemenea, în stațiune Vatra Dornei se pot organiza și diverse întâlniri de afaceri, team building-uri și conferințe. Prin urmare, veți descoperi unități de cazare variate, astfel încât să se potrivească cerințelor și nevoilor tuturor turiștilor.

Citeste mai mult.

Optați pentru turism balnear și curativ în stațiunea Vatra Dornei

Stațiunea Vatra Dornei este supranumită și Perla Bucovinei, fiind o importantă stațiune balneo-climaterică. Stațiunea este situată la o altitudine de 800 de metri, în Depresiunea Dornelor, la confluența Bistriței cu Dorna. Stațiunea este mărginită de Munții Călimani, Giumalău, Rarău, Munții Bistriței, Bargau și Suhard, bucurându-se de un climat subalpin. Stațiunea Vatra Dornei era cunoscută însă din secolul al XIX-lea, datorită peisajelor sale nemaipomenit de frumoase, a climatului submontan, a aerului ozonat, a ospitalității locuitorilor, însă era o stațiune populară și pentru tratamentul diferitelor afecțiuni.

Citeste mai mult.