Atunci când călătorim, cei mai mulți dintre noi își doresc să realizeze și fotografii drăguțe care să le înfrumusețeze feed-ul de instagram sau să le aducă sute de like-uri pe Facebook. Vrem sau nu să recunoaștem, rețele sociale sunt tot mai prezente în viața fiecăruia dintre noi, astfel că ar fi păcat să nu profitați de călătoria în București pentru a realiza și câteva fotografii demne de pus în ramă. Din fericire, orașul București nu duce lipsă de locuri frumoase, clădiri, străzi și parcuri care merită imortalizate.
Primul dintre ele este Ateneul Român, situat în Piața Enescu. Clădirea a fost construită între anii 1886-1888 și combină două stiluri arhitecturale: stilul neoclasic și stilul electric. Clădirea are formă circulară, în partea superioară prezentând o cupolă de mari dimensiuni. Văzut din față, Ateneul se aseamănă cu un templu ionic, prezentând 8 coloane dispuse frontal și lateral. Puteți realiza fotografii de ansamblu sau vă puteți poza lângă una dintre coloanele în stil ionic. Oricare ar fi alegerea dumneavoastră, trebuie doar să vă lasați imaginația să lucreze și sigur veți realiza fotografii dintre cele mai frumoase, nu degeaba Ateneul este cunoscut drept cea mai fotografiată clădire din București.
O altă clădire monumentală, care merită fotografiată, este Palatul CEC, situat pe Calea Victoriei nr. 13. Clădirea a fost construită după planurile arhitectului de origine franceză Paul Gottereanu, de execuție ocupându-se arhitectul Ion Socolescu. Lucrările de construcție au debutat în vara anului 1897, ceremonia oficială având loc la 8 iunie, la ea participând cuplul regal, Carol și Elisabeta. Clădirea este construită în stil electric, iar cupolele renascentiste din metal și sticlă nu doar că au oferit Palatului CEC frumusețe și eleganță, ci și rezistență, clădirea rămânând intactă în ciuda trecerii timpului.
Impresionant ca și impozanță și arhitectură este și Muzeul Național de Istorie a României. Vizitând muzeul nu doar că vă puteți îmbogăți cultura generală și puteți vizita diversele expoziții periodice, cum ar fi Expoziția "Muzeul Jucăriilor", ci veți putea realiza și fotografii care vor stârni interesul tuturor. Clădirea ocupă o suprafață de 10.000 metri pătrați, este dispusă pe patru niveluri și prezintă o fațadă în stil neoclasic, iar cele 10 coloane dorice îi oferă un plus de somptuozitate. Pe laterale, fațada prezintă două cupole. Pentru construirea acestei clădiri, statul român a plătit nici mai mult nici mai puțin de 6 milioane lei aur.
O altă clădire istorică din București care impresionează și astăzi prin stil și eleganță este Casa Capșa. Casa a aparținut fraților macedoneni Capșa, iar în perioada modernă era locul de întâlnire a celor mai cunoscuți politicieni și itelectuali români. Frații Capșa erau furnizori ai Casei Regale a României, pe care o aprovizionau cu diverse dulciuri pentru mesele, recepțiile și balurile de la Palat. Clădirea era atât de populară, încât în Primul Război Mondial, bulgarii abia așteptau să cucerească orașul București pentru a bea cafeaua la Capșa.
Un alt local din București pe care nu-l puteți rata este Cărturești-Carusel, situat pe Strada Lipscani, nr. 55. Librăria se desfășoară pe 1000 metri pătrați și numără șase niveluri, fiind găzduită într-o clădire de secolul XIX ce aparține familiei Chrissoveloni. Coloanele grecești și scările spiralate în culoare albă creează un contrast plăcut cu rafturile colorate cu cărți. După ce veți fi răsfoit cărțile care vă fac cu ochiul, nu vă rămâne decât să faceți câteva fotografii care vă vor aduce aminte cu drag de București. Orașul București este înțesat de clădiri spectaculoase, dumnevoastră nu vă rămâne decât să luați la pas marile bulevarde și să descoperiți clădiri cu sute de ani vechime.
Dacă vreți să realizați fotografii frumoase în București, nu trebuie decât să luați la pas Splaiul Independenței. De-a lungul său veți descoperi poduri, de unde bucureșteni stau și admiră sau hrănesc rățuștele în zilele calde, dar și clădiri majestuoase, precum Palatul Justiției. Clădirea a fost construită între anii 1890-1895, la exterior clădirea având un stil urban, corpul central fiind construit în stilul Renașterii franceze. La interior, prezintă o "Sală a Pașilor Pierduți", numită și "Sala Orologiului".
În rândul celor mai frumoase locuri din București se situează și Parcul Carol, din sectorul 4. Parcul a fost înființat în anul 1906, atunci când regele Carol sărbătoarea 40 de ani de domnie. Atracțiile sale principale sunt Mausoleul și Fântâna lui George Grigore Cantacuzino.
O atenție deosebită merită și Parcul Cișmigiu, situat la interesecția dintre Bulevardul Magheru și Bulevardul Elisabeta. Pe ale sale alei umbroase veți descoperi numeroase colțișoare ce vă vor impresiona prin frumusețea lor, pe cuprinsul parcului fiind dispuse în anotimpul cald numeroase straturi de flori multicolore. Interesante sunt și vasele de lut de dimesiuni mari, precum și rotonda scriitorilor. Dacă veți avea parte de vreme frumoasă, nu doar că veți putea realiza fotofrafii frumoase, ci vă veți putea plimba și cu bărcuța.
Dacă vreți să faceți o fotografie demnă de instagram cu Fântânile Arteziene de la Piața Unirii, trebuie să țineți cont de faptul că în timpul zilei zona este destul de aglomerată, astfel încât o să trebuiască să fiți aici la primele ore ale dimineții.
Ca să încheiem acest articol într-o notă veselă, ultimul loc pe care vi-l recomandăm este Strada Pictor Arthur Verona, una dintre cele mai colorate și mai vesele străzi din București. Strada este situată în apropierea Universității de Arte, fapt ce face ca zidurile sale să fie pictate de tinerii artiști. Peisajul se schimbă continuu, ceea ce înseamnă că o să fie mereu o surpriză să vă plimbați pe aici.