Cele mai reprezentative obiective turistice de factură istorică ale orașului București

   Asemenea marilor metropole europene și orașul București este înțesat de obiective turistice de factură istorică, care sunt o dovadă a celor mai bine de 160 de ani în care orașul a fost capitala Principatelor Unite și a statului român. Castelul Iuliei Hașdeu se situează în topul destinațiilor turistice ale orașului București. Acesta a fost construit între anii 1893-1896 de către Bogdan Petriceicu-Hașdeu, pentru a comemora moartea fiicei sale, Iulia Hașdeu, moartă de tuberculoză, la doar 18 ani. Vizitatorii vor putea admira portretele membrilor familiei Hașdeu, obiecte de familie, precum și fotografii și documente originale, manuscrise, obiecte de artă, mobilier vechi și altele. Arcul de Triumf comemorează participarea României în cadrul Primul Război Mondial. Arcul de Triumf nu este singurul monument comemorativ de acest gen, celelalte monumente fiind dedicate eroilor din Războiul de Independență, jubileului de 40 de ani de domnie a regelui Carol I  și revenirii familie regale în București, după exilul de la Iași.  Impunătorul Arc de Triumf a fost proiectat de către arhitectul Petru Antonescu. Deoarece monumentul trebuia să fie gata până la serbările încoronării, scheletul Arcului de Triumf a fost realizat din beton armat, iar basoreliefurile au fost realizate din ipsos. Din această cauză monumentul s-a deteriorat în scurt timp, la începutul anilor 1930 ajungând o ruină. Astfel, la începutul anului 1922, basoreliefurile au fost înlocuite cu unele din piatră și marmură, însă s-a modificat și stilul monumentului, Arcul de Triumf luând o formă mai sobră. Arcul de Triumf, cu modificările aduse, a fost inaugurat la în anul 1936, în prezența regelui Carol a II-lea. Un al monument comemorativ este reprezentat de Mausoleul din Parcul Carol.  În data de 17 mai 1923, în prezența familiei regale, a fost inaugurat Mormântul Ostașului Necunoscut, care era dedicat celor 225.000 de soldați căzuți în lupta pentru reîntregirea neamului. Monumentul a fost demontat în anul 1958 și transportat la Mausoleul de la Mărășești. În locul său a fost construit Mausoleul din Parcul Carol. Acesta a fost realizat între anii 1959-1963  și a fost inaugurat în data de 30 decembrie 1963.

 Muntenia Bucuresti poza

    Una dintre cele mai reprezentative clădiri ale orașului București este Palatul Parlamentului, acesta fiind cunoscut și sub numele de Casa Poporului. Clădirea este situată în centrul orașului, în zona cunoscută ca Dealul Arsenalului, și are dimensiuni spectaculoase, măsurând 270 de metri lungime, 240 de metri lățime, în timp ce înălțimea sa măsoară 86 de metri. Clădirea are o suprafață totală de 330.000 de metri pătrați și se situează pe locul doi în ceea ce privește cele mai spațioase clădiri administrative, pe locul unul fiind Pentagonul. Clădirea a făcut parte din planul ceaușist de a construi un nou București, după cutremurul din anul 1977. Piatra de temelie a clădiri a fost pusă la data de 25 iunie 1984. Pentru a beneficia de spațiu pe care să fie amplasată uriașa clădire, la începutul anilor 1980, a fost demolat o parte a centrului vechi și câteva clădiri de reală importanță istorică, precum Mănăstirea Văcărești, Spitalul Brâncovenesc, Stadionul Republica și Arhivele Naționale. În lista obiectivelor turistice construite în istoria recentă a României se situează și Casa Presei Libere, cunoscută și sub numele de Casa Scânteii. Combinatul Poligrafic „Casa Scânteii” au fost transformat după căderea regimului comunist în Regia Autonomă a Imprimeriilor Coresi, iar în februarie 1999, în Compania Naţională a Imprimeriilor Coresi. Ansamblul este format dintr-o clădire centrală, o curte interioară și patru clădiri sub formă de U. Arhitectura clădirii a fost inspirată de clădirile înalte din Moscova, precum Universitatea și Hotel Leningrad.

 Muntenia Bucuresti poza

   Ateneul Român este o sală de spectacole și sediul Filarmonicii George Enescu. Acesta este situat în Piața George Enescu, pe Calea Victoriei. Lucrările de construcție ale Ateneului au debutat în anul 1886, o parte de suma necesară construcției fiind obținută prin subscripție, de unde și celebra butadă: „Un leu pentru ateneu”. Planurile clădirii au fost întocmite de către celebrul arhitect de origine franceză Albert Galleron. Planul construcţiei este reprezentat de un peristil, sprijinit pe șase coloane ionice. Pe fațada clădirii sunt dispuse 5 medalioane ce îi înfățișează pe cei mai importați domnitori ai țării: Neagoe Basarab, Alexandru cel Bun, Vasile Lupu, Matei Basarab și Carol I. Sala de concerte a Ateneului numără 600 de locuri, la care se adaugă 52 de loji. Deasupra lojilor, împrejurul tamburului cupolei, pictorul Costin Petrescu a realizat o frescă în care sunt reprezentate cele mai semnificative 25 de scene din istoria României. Din lista obiectivelor turistice din capitala României nu putea lipsi Palatul Victoria. Clădirea a fost realizată de către arhitectul Duliu Marcu, absolvent al Școlii Superioare de Arhitectură din București și Ecole de Beaux-Artes din Paris. Lucrările de construcție ale Palatului Victoria au debutat în anul 1937, fiind finalizate în anul 1952. În perioada comunistă, palatul a fost sediul Ministerului de Externe și al Consiliului de Miniștri, iar în anul 1990 a devenit sediul primului guvern de după căderea comunismului. Într-o construcție impozantă, specifică secolului al XIX-lea, funcționează Biblioteca Central Universitară din București. Localul este frecventat, în mod special, de către studenți și membri ai comunități academice. Aceasta este situată în palatul Fundației Universitare Carol I, proiectat de către arhitectul Paul Gottereanu. Inaugurarea clădirii a avut loc la data de 14 martie 1895, în anul 1911 acesta fiind extinsă după planurile aceluiași arhitect.

 Muntenia Bucuresti poza

10 cele mai instagramabile locuri din București

Atunci când călătorim, cei mai mulți dintre noi își doresc să realizeze și fotografii drăguțe care să le înfrumusețeze feed-ul de instagram sau să le aducă sute de like-uri pe Facebook. Vrem sau nu să recunoaștem, rețele sociale sunt tot mai prezente în viața fiecăruia dintre noi, astfel că ar fi păcat să nu profitați de călătoria în București pentru a realiza și câteva fotografii demne de pus în ramă.  Din fericire, orașul București nu duce lipsă de locuri frumoase, clădiri, străzi și parcuri care merită imortalizate.

Citeste mai mult.

Unele dintre cele mai frumoase și mai populare restaurante din București

Bucureștiul este un oraș înțesat de restaurante și localuri extrem de frumoase, multe dintre acestea fiind recent construite sau renovate în ultimii ani. Pe cuprinsul Bucureștiului sunt dispuse circa 3500 de localuri în care puteți lua masa, multe dintre ele fiind și extrem de frumos decorate, rivalizând astfel cu cele mai pretențioase localuri din marile metropole din vestul Europei.

Citeste mai mult.

Facilități și servicii de care vă puteți bucura în cadrul celor mai populare hoteluri din București

Orașul București se află în topul destinațiilor românești frecventate de persoanele care călătoresc în interes de serviciu. Fie că alegeți să petreceți un sejur în București, fie că vă deplasați în interes de afaceri, cu siguranță, țineți cont de anumite considerente atunci când vă alegeți unitatea de cazare.

Citeste mai mult.

Vizitați Muzeul Țăranului Român și descoperiți lumea satului autohton

 Muzeul Țăranului Român are o istorie de mai bine de 100 de ani. Astfel, pe baza Dceretului Regal nr.2777, din 13 iulie 1906, ministrul Cultelor, Mihail Vlădescu, îl numea pe Alexandru Tzigara-Samurcaș directorul Muzeului de Etnografie, Artă Națională, Artă Decorativă și Artă Industrială. Până în anul 1912, muzeul a funcționat pe locul fostei monetării a statului. În acest an se pune piatra de temelia a Muzeului de la Șosea, așa cum era numit în epocă.

Citeste mai mult.

Cele mai reprezentative localuri în care vă puteți distra pe timp de noapte în București

  Capitala României nu este cunoscută doar pentru instituțiile culturale, teatrele și muzeele sale, ci și pentru viața sa de noapte animată. La lăsarea serii, atmosfera orașului se schimbă la 180 de grade, orașul oferind multiple oportunități de distracție potrivite pentru toate gusturile. Este aproape imposibil să inventariem toate cluburile, pub-urile și barurile de pe teritoriul orașului, însă vom încerca să vi le prezentăm pe cele mai populare. Indiferent că preferați dansul, băuturile alcoolice sau conversațiile relaxate, în București, cu siguranță, veți descoperi un local pe placul dumneavoastră.

Citeste mai mult.

Bucurați-vă de atmosfera relaxantă și exotică a Thermelor București

Thermele sunt situate în nordul Capitalei,  la aproximativ 10 minute de oraș. Thermele București sunt un centru wellness destinat persoanelor care doresc să se bucure de un stil de viață sănătos, dar și celor care pur și simplu doresc să se relaxeze.

Citeste mai mult.

Parcul Cișmigiu ( București) - un loc ideal pentru relaxare în zilele toride de vară și nu numai

Parcul Cişmigiu (Grădina Cişmigiu) este situat în centrul oraşului și este prima grădină publică de pe teritoriul României. Parcul are o suprafață de aproximativ 16 hectare și este mărginit de Bulevardul Schitu Măgureanu și Bulevardul Elisabeta.

Citeste mai mult.