Oferte Cazare - City Break Bucuresti, Muntenia, Romania la hoteluri de 3* stele 🌆 2025

Cazare - City Break Bucuresti la hoteluri de 3* stele 2025

Hotelurile de 3 stele din Bucuresti ofera oaspetilor sai, de regula, un nivel ridicat de confort. Unitatile de cazare cotate cu 3 stele sunt situate, de cele mai multe ori, in apropierea statiilor taxi sau a statiilor de transport in comun. In cazul in care unitatea de cazare din Bucuresti numara mai mult de trei etaje, aceasta trebuie sa puna la dispozitia oaspetilor sai si lifturi. Turistii cazati in hoteluri de 3 stele vor beneficia de camere dotate cu baie proprie, TV, telefon, birou, curier, oglinda, spatiu pentru depozitarea bagajelor, uscator de par, si masa de cafea. Aceste facilitati pot varia de la hotel la hotel. Dimensiunea camerelor din Bucuresti poate varia in functie de numarul de paturi, insa, de regula, au in jur de 14 mp. Personalul de la receptia hotelurilor de trei stele trebuie sa vorbeasca cel putin o limba de circulatie internationala.

City Break Bucuresti la hoteluri de 3* stele 2025 face parte din regiunea Muntenia din Romania.

In Bucuresti sunt 10 hoteluri care au 3* stele. Puteti vedea aceste hoteluri de 3* stele mai jos.

Vezi hoteluri Bucuresti

Filtre City Break Bucuresti la hoteluri de 3* stele 2025

Filtreaza hotelurile din Bucuresti pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Bucuresti pe baza tipului de masa:

Mai jos puteti gasi hoteluri de 3* stele in Bucuresti pentru anul 2025

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Bucuresti de 3* stele , sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

București - bucurați-vă de farmecul oraşului supranumit Micul Paris

   În ceea ce privește etimologia Bucureștilor au fost înaintate mai multe ipoteze. Astfel, călătorul otoman Evliva Çelebi, ce vizita orașul la mijlocul secolului al XVII-lea, considera că numele reședinței de scaun a Țării Românești provine de la Ebu-Karis, un conducător de trib. Numele ar fi evoluat din Bukris în București. În schimb, istoricul elvețian Franz Josef Sulzer era de părere că numele orașul vine de la substantivul bucurie. Ipotezele nu se opresc însă aici, într-o publicație apărută la Viena se consemna faptul că  denumirea orașului ar fi fost luată după pădurile de fag ce înconjurau așezarea, acestea fiind numite „bukovie”. Istoricul Andrei Majuru opinează că în limba albaneză denumirea oraşului se traduce ca „frumos este”. În limba greacă, toponimul înseamnă „orașul veseliei”. Majoritatea cercetătorilor au pornit în procesul lor de documentare de la legenda ciobanului Bucur. Astfel, istoricul brașovean Johann Filstich scria despre București: „numele acestui oraș, cum i se zice în Țara Românească, se trage de la un schit, așezat pe un muncel, în Calea Dunării, ridicat de un cioban care hălăduia acolo și avea numele de Bucur, nume dat mai apoi întregului târg, care se umplu de locuitori, adică București”.

poza București - bucurați-vă de farmecul oraşului supranumit Micul Paris

   Orașul București este situat în sud-estul României, la circa 63 de kilometri distanță de Ploiești și la circa 62 de kilometri de Giurgiu. Orașul se întinde pe suprafața Câmpiei Vlăsiei și este mărginit la est de Bărăgan, la vest de Câmpia Găvanu-Burdea, iar la sud de Câmpia Burnazului. Se consideră că orașul București a fost construit pe șapte coline, asemenea Romei. Cele șapte dealuri ale Bucureștilor fiind: Dealul Mitropoliei, Dealul Cotrocenilor, Dealul Spirii, Dealul Arsenalului, Dealul Filaretului, Dealul Văcăreștilor și Colina Radu Vodă. Capitala României are o suprafață de 228 kilometri pătrați, ceea ce reprezintă 0,08% din teritoriul total al României. Conform Eurostat, orașul București are o populație urbană de 2.151.880 rezidenți. Acesta este străbătut de râul Dâmbovița, iar pe teritoriul său sunt situate mai multe lacuri, precum Herăstrău, Floreasca, Tei și Colentina. În centrul orașului veți descoperi un lac artificial, Lacul Cișmigiu. Lacul este înconjurat de parcul omonim, acesta reprezentând principalul loc de agrement din centrul orașului. Odinioară parcul era frecventat de artiști, scriitori, însă și în zilele noastre este un loc ideal pentru a vă relaxa în natură. O altă zonă de relaxare este reprezentată de Parcul Herăstrău, situat în nordul orașului București. Pe cuprinsul parcului puteți vizita Muzeul Național al satului „Dimitrie Gusti”. În cartierul Cotroceni veți putea vizita cea mai întinsă grădină botanică de pe teritoriul României, însumând peste 10.000 de specii de plante. Aceasta a fost amenajată după modelul grădinii botanice din Liège și avea drept scop aprovizionarea Facultății de Medicină cu specii de planete medicinale. Pe teritoriul orașului București mai există și alte parcuri mari, precum: Parcul Alexandru Ioan Cuza, Parcul Tineretului, Parcul Carol I, Parcul Kiseleff, precum și parcuri de dimensiuni mai mici și spații verzi. În sudul orașului București este amplasat Lacul Văcărești. În trecut, zona ce se întinde pe o suprafață de 183 de hectare era locuită,  însă Ceaușescu a hotărât transformarea acestuia în lac. În acest sens a fost construit un bazin de beton, însă, odată cu Revoluția din 1989, planul a fost abandonat. În prezent, aici trăiesc aproximativ 97 de specii de păsări, multe dintre ele fiind protejate de către lege, și câteva specii de mamifere, precum: vulpea, nevăstuica, bizonul și vidra. Clima orașului București este temperat-continentală, reprezentată prin ierni blânde, sărace în precipitații, și veri caniculare. Diferența de temperatură între anotimpul cald și anotimpul rece este de circa 50 de grade Celsius.

poza București - bucurați-vă de farmecul oraşului supranumit Micul Paris

  Printre clădirile emblematice ale orașului nu putem omite Casa Poporului, o clădire impozantă, realizată în stilul arhitecturii realist socialiste. Clădirea numără 9 etaje și 9 nivele subterane, fiind a doua cea mai mare clădire uzitată în scop administrativ din lume, aceasta măsoară 270 de metri lungime, 240 de metri lățime și 86 de metri înălțime. Ateneul Român este impresionant din punct de vedere arhitectural. Această clădire este situată în Piața George Enescu, pe Calea Victoriei. Clădirea îmbină stilul neoclasic cu stilul electric și a fost construită între anii 1886-1888, după planul arhitectului francez Albert Galleron. Pe parcursul anului, în București sunt organizate numeroase evenimente culturale, cele mai multe sunt concentrare însă în lunile iunie, iulie și august. În luna septembrie are loc Festivalul „George Enescu”. Evenimentul a avut loc pentru prima dată în anul 1958, iar de atunci se organizează la fiecare 3 ani. Un alt eveniment cu răsunet este Festivalul Internațional de Poezie. În anul 2016 acesta a atras peste 100 de poeți din 30 de state. Un eveniment longeviv dedicat cărții este Târgu Internațional Gaudeamus, care atrage anual peste 125.000 de cititori. De asemenea, în București se organizează și diverse festivaluri de dans, arte vizuale și muzică de toate genurile, printre cele mai notabile se situează: Summer Well, desfășurat pe domeniul Știrbey, TimeShift și BʹEstfest, organizate la Romexpo.

poza București - bucurați-vă de farmecul oraşului supranumit Micul Paris
 

10 cele mai instagramabile locuri din București

Atunci când călătorim, cei mai mulți dintre noi își doresc să realizeze și fotografii drăguțe care să le înfrumusețeze feed-ul de instagram sau să le aducă sute de like-uri pe Facebook. Vrem sau nu să recunoaștem, rețele sociale sunt tot mai prezente în viața fiecăruia dintre noi, astfel că ar fi păcat să nu profitați de călătoria în București pentru a realiza și câteva fotografii demne de pus în ramă.  Din fericire, orașul București nu duce lipsă de locuri frumoase, clădiri, străzi și parcuri care merită imortalizate.

Citeste mai mult.

Unele dintre cele mai frumoase și mai populare restaurante din București

Bucureștiul este un oraș înțesat de restaurante și localuri extrem de frumoase, multe dintre acestea fiind recent construite sau renovate în ultimii ani. Pe cuprinsul Bucureștiului sunt dispuse circa 3500 de localuri în care puteți lua masa, multe dintre ele fiind și extrem de frumos decorate, rivalizând astfel cu cele mai pretențioase localuri din marile metropole din vestul Europei.

Citeste mai mult.

Facilități și servicii de care vă puteți bucura în cadrul celor mai populare hoteluri din București

Orașul București se află în topul destinațiilor românești frecventate de persoanele care călătoresc în interes de serviciu. Fie că alegeți să petreceți un sejur în București, fie că vă deplasați în interes de afaceri, cu siguranță, țineți cont de anumite considerente atunci când vă alegeți unitatea de cazare.

Citeste mai mult.

Vizitați Muzeul Țăranului Român și descoperiți lumea satului autohton

 Muzeul Țăranului Român are o istorie de mai bine de 100 de ani. Astfel, pe baza Dceretului Regal nr.2777, din 13 iulie 1906, ministrul Cultelor, Mihail Vlădescu, îl numea pe Alexandru Tzigara-Samurcaș directorul Muzeului de Etnografie, Artă Națională, Artă Decorativă și Artă Industrială. Până în anul 1912, muzeul a funcționat pe locul fostei monetării a statului. În acest an se pune piatra de temelia a Muzeului de la Șosea, așa cum era numit în epocă.

Citeste mai mult.

Cele mai reprezentative obiective turistice de factură istorică ale orașului București

   Asemenea marilor metropole europene și orașul București este înțesat de obiective turistice de factură istorică, care sunt o dovadă a celor mai bine de 160 de ani în care orașul a fost capitala Principatelor Unite și a statului român.

Citeste mai mult.

Cele mai reprezentative localuri în care vă puteți distra pe timp de noapte în București

  Capitala României nu este cunoscută doar pentru instituțiile culturale, teatrele și muzeele sale, ci și pentru viața sa de noapte animată. La lăsarea serii, atmosfera orașului se schimbă la 180 de grade, orașul oferind multiple oportunități de distracție potrivite pentru toate gusturile. Este aproape imposibil să inventariem toate cluburile, pub-urile și barurile de pe teritoriul orașului, însă vom încerca să vi le prezentăm pe cele mai populare. Indiferent că preferați dansul, băuturile alcoolice sau conversațiile relaxate, în București, cu siguranță, veți descoperi un local pe placul dumneavoastră.

Citeste mai mult.

Bucurați-vă de atmosfera relaxantă și exotică a Thermelor București

Thermele sunt situate în nordul Capitalei,  la aproximativ 10 minute de oraș. Thermele București sunt un centru wellness destinat persoanelor care doresc să se bucure de un stil de viață sănătos, dar și celor care pur și simplu doresc să se relaxeze.

Citeste mai mult.

Parcul Cișmigiu ( București) - un loc ideal pentru relaxare în zilele toride de vară și nu numai

Parcul Cişmigiu (Grădina Cişmigiu) este situat în centrul oraşului și este prima grădină publică de pe teritoriul României. Parcul are o suprafață de aproximativ 16 hectare și este mărginit de Bulevardul Schitu Măgureanu și Bulevardul Elisabeta.

Citeste mai mult.