Oferte Cazare - Munte Vatra Dornei, Bucovina, Romania la hoteluri de 4* stele 🌄 2024

Cazare - Munte Vatra Dornei la hoteluri de 4* stele 2024

Hoteluri de 4 stele din Vatra Dornei ofera cazare si facilitati la standarde ridicate. In cele mai multe cazuri, acestea sunt situate central, iar in apropierea lor veti gasi statii de taxi. Camerele hotelurilor de patru stele din Vatra Dornei dispun de propria baie, care, de regula, este destul de spatioasa, masurand in jur de 16 mp. De asemenea, camerele pot fi dotate si cu noptiere, lampi, dulapuri, birouri, cuiere, oglinzi, masuta de cafea, canapea sau fotolii. Acestor facilitati, li se poate adauga telefon, mini bar, televizor, articole de toaleta, uscator de par, papuci si halate. Majoritatea hoteluri de 4 stele din Vatra Dornei ofera oaspetilor sai si acces la internet. Cele mai multe hoteluri de 4 stele dispun de restaurant, bar sau cafenea.

Munte Vatra Dornei la hoteluri de 4* stele 2024 face parte din regiunea Bucovina din Romania.

In Vatra Dornei sunt 13 hoteluri care au 4* stele. Puteti vedea aceste hoteluri de 4* stele mai jos.

Vezi hoteluri Vatra Dornei

Filtre Munte Vatra Dornei la hoteluri de 4* stele 2024

Filtreaza hotelurile din Vatra Dornei pe baza numarului de stele:

Mai jos puteti gasi hoteluri de 4* stele in Vatra Dornei pentru anul 2024

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Vatra Dornei de 4* stele , sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Bucurați-vă de o vacanță animată în Vatra Dornei - Perla Bucovinei

   Stațiunea Vatra Dornei este situată la o distanță de 112 kilometri de Suceava și la 89 de kilometri de Bistrița Năsăud. Deoarece este situată într-o zonă de depresiune, stațiunea este apărată de vânturi.  În ceea ce privește clima stațiunii Vatra Dornei, temperatura medie anuală este de 5º C, media lunii august fiind de 15º C, iar media lunii ianuarie -6º C. Stratul de zăpadă se menține timp de 120 de zile pe an, fapt extrem de important pentru iubitorii sporturile de iarnă. Zona stațiunii Vatra Dornei este bogată în izvoare minerale, aici fiind prezente 37 de izvoare: Poiana Cosnei, Dorna Candrenilor, Poiana Negrii, Vatra Dornei, Șaru Dornei, Ortoaia, Panaci, Glodu, Broșteni și Darmoxa. Surse de ape minerale se întâlnesc și la Poiana Stampei, Neagra Sarului, Dornișoara și Drăgoiasa. În stațiunea Vatra Dornei veți putea vizita și câteva obiective turistice. În clădirea primăriei, este amplasat Muzeul Etnografic al Bucovinei. Muzeul a fost înființat în anul 1897, inițial numindu-se Muzeul Țării Dornelor. Printre prime obiecte expuse au figurat piese de port național, monede antice descoperite în zonă, arme vechi și instrumente muzicale arhaice. În timpul Primului Război Mondial, clădirea în care a funcționat muzeul a fost distrusă, iar exponatele muzeului au fost fie distruse, fie risipite. Cele care au fost recuperate se află în prezent la Muzeul Național de Istorie din București. Clădirea a fost renovată după Cel De-al Doilea Război Mondial, iar muzeul a fost redeschis la sfârșitul anului 1952, primind denumirea de Muzeul Vatra Dornei. Pe lângă obiecte de artă populară, în cadrul muzeului erau expuse și piese de vânătoare. La începutul anilor ´70, din colecțiile muzeului au început să facă parte și obiecte de artă plastică: picturi și sculpturi executate de artiști locali. În anul 1872 s-a decis sortarea colecțiilor, luând astfel naștere două muzee: Muzeul de Științe ale Naturii și Cinegetică și Muzeul de Etnografie. Dacă veți vizita acest muzeu, nu veți admira doar exponate din zona Vatra Dornei, ci și Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți, Solca, Frățăuți, Stupca, Drăgoiești, Marginea, Izvoarele Sucevei, Mănăstirea Humorului și altele. Muzeul dispune de o colecție ce însumează 1800 de piese, iar în depozitele muzeului sunt conservate încă 320 de obiecte, prea fragile pentru a fi expuse permanent. În cadrul Muzeului de Științele Naturii și Cinegetică, veți putea admira exponate de floră și faună, personalul muzeului încercând să recreeze cât mai fidel mediul natural al acestor exponate. Animalele sunt prezentate în ordine evolutivă: pești, amfibieni, reptile, păsări și mamifere. La parterul muzeului este organizată secția cinegetică, turiștii putând afla astfel mai multe despre acest sport, atât de popular în pădurile din jurul stațiunii Vatra Dornei.

poza Bucurați-vă de o vacanță animată în Vatra Dornei - Perla Bucovinei

   În Parcul Central din Vatra Dornei este situat un patinoar, pe care vă sfătuim să nu-l ratați, dacă ajungeți în zonă. În apropiere de intrarea în parc este situată și Catedrala Sfânta Treime. Lucrările de construcție a catedralei au debutat la 11 aprilie 1991, de proiecție ocupându-se arhitectul Gherghe Bartiloveanu și inginerul Gheorghe Gemeniuc. Catedrala numără 7 turle, ce simbolizează cele 7 taine ale Bisericii Ortodoxe și 13 cruci, care îi simbolizează pe cei 12 apostoli și pe Maica Domnului. În împrejurimile stațiunii Vatra Dornei sunt situate numeroase stațiuni de dimensiuni mici, precum: Poiana Negri, Dorna Cândrenilor, Șaru Dornei și Poiana Stampei, comuna Ciocănești, unde veți putea admira case cu o arhitectură deosebită, împodobite cu ornamente de lemn și cu fațade decorate cu motive geometrice multicolore, și rezervația geologică și floristică Cheile Zugrenilor.

 Din stațiunea Vatra Dornei pornesc 3 trasee principale, care escaladează crestele masivelor Giumalău-Rarău, Suhard și Calimani. Acestora li se adaugă 15 trasee secundare, care însumează circa 300 de kilometri.  Turiștii dornici de aventură vor putea practica alpinism, salturi cu parapanta și rafting. Alpinismul este practicat în masivul Rarău, salturi cu parapanta se pot desfășura în masivul Suhard- vârful Oușorul, platoul Călimani și Giumalău. Raftigul poate fi practicat pe cursurile râurilor Bistrița și Dorna, traseele măsurând între 12,5 și 20 kilometri. În stațiunea Vatra Dornei există și 3 trasee care pot fi parcurse cu snowmobilul. Primul traseu, Pârtia Telescaun, este un traseu de dificultate medie, măsurând 7, 4 kilometri dus-întors. Traseul doi, Munții Călimani, debutează din Neagra Șarului și se întinde pe 55 de kilometri lungime. 60% din totalul traseului se desfășoară în zona alpină. Traseul 3, Masivul Giumalău, pornește din Vatra Dornei, se întinde pe 32 de kilometri, finalizându-se la Cabana Giumalău. De asemenea, în apropierea stațiunii Vatra Dornei există numeroase mănăstiri ortodoxe, impresionante atât în ceea ce privește vechimea lor, cât și prin stilul lor arhitectural. Prin urmare, turiștii vor putea vizita: Mănăstirea „Piatra Tăieturii”, Schitul „Mestecăniș”, Schitul „Podul Coșnei”, Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului”, Mănăstirea „Putna”, Mănăstirea „Sucevița”, Mănăstirea „Moldovița”, Mănăstirea „Voroneț” și „Mănăstirea Humor”.  

poza Bucurați-vă de o vacanță animată în Vatra Dornei - Perla Bucovinei

Obiective turistice din stațiunea Vatra Dornei

Dezvoltarea stațiunii Vatra Dornei are la bază o legendă al cărui protagonist a fost Dragoș Vodă. Legenda spune că domnitorul Moldovei ar fi venit pe aceste meleaguri pentru a vâna, dar s-a îndrăgostit nebunește de o fată pe nume Dorina, pe care a ucis-o din greșeală.

Citeste mai mult.

Pârtii de schi din stațiunea Vatra Dornei

 Vatra Dornei este una dintre cele mai cunoscute stațiuni montane ale României, beneficiind și de o bază balneoclimaterică, care, bineînțeles, atrage un număr cu atât mai mare de turiști. Dacă alegeți să vizitați stațiunea pe parcursul iernii, vă veți putea bucura de sporturi pe zăpadă și de prezența unui patinoar. De asemenea, în stațiune veți descoperi și câteva obiective turistice, care vor face ca sejurul dumneavoastră să fie cu atât mai animat.

Citeste mai mult.

Profitați de multiplele facilități oferite de unitățile de cazare din stațiunea Vatra Dornei

Vatra Dornei este o stațiune montană în care vă puteți bucura de zăpadă și de sporturi de iarnă, o stațiune potrivită pentru a petrece un sejur relaxant și odihnitor, însă este și o stațiune balneară, fiind frecventată de cei care doresc să-și amelioreze anumite probleme de sănătate. De asemenea, în stațiune Vatra Dornei se pot organiza și diverse întâlniri de afaceri, team building-uri și conferințe. Prin urmare, veți descoperi unități de cazare variate, astfel încât să se potrivească cerințelor și nevoilor tuturor turiștilor.

Citeste mai mult.

Optați pentru turism balnear și curativ în stațiunea Vatra Dornei

Stațiunea Vatra Dornei este supranumită și Perla Bucovinei, fiind o importantă stațiune balneo-climaterică. Stațiunea este situată la o altitudine de 800 de metri, în Depresiunea Dornelor, la confluența Bistriței cu Dorna. Stațiunea este mărginită de Munții Călimani, Giumalău, Rarău, Munții Bistriței, Bargau și Suhard, bucurându-se de un climat subalpin. Stațiunea Vatra Dornei era cunoscută însă din secolul al XIX-lea, datorită peisajelor sale nemaipomenit de frumoase, a climatului submontan, a aerului ozonat, a ospitalității locuitorilor, însă era o stațiune populară și pentru tratamentul diferitelor afecțiuni.

Citeste mai mult.