Câteva dintre cele mai spectaculoase castele din România

    Toată lumea cunoaște câteva castele de pe teritoriul României, însă veți fi uimiți să aflați că numărul acestora se ridică la aproape 100, fără să mai avem în vedere și conacele și fortărețele de pe plaiurile românești. Aceste castele păstrează între zidurile sale povești despre voievozi și prinți, legende care au depășit de mult granițele țării sau sunt locul în care s-au luat decizii politice hotărâtoare. Castelul Peleș nu are cum să nu vă impresioneze, nu degeaba a fost declarat ca fiind cea mai importantă clădire istorică de pe teritoriul României. Castelul nu vă va impresiona doar prin arhitectura sa exterioară și prin terasele în stil italienesc. Interiorul este poate și mai spectaculos, iar lambriurile de lemn de nuc și toate detaliile arhitectonice vă vor transpune în perioada dinastiei de Hohenzollern. Veți putea vizita sala de arme, sala de muzică, sala maură, iar atmosfera de aici vă garantăm că vă marca pentru o perioadă de timp.

 poza

    Castelul Bran este cel mai cunosc castel de pe teritoriul României astfel încât va fi destul de greu să descoperiți vreun străin care să nu fi auzit vreodată de reședința contelui Dracula. Chiar dacă noi știm că acest castel n-a fost vreodată locuit de vreun vampir, este imposibil să-i facem să înțeleagă asta și pe turiștii străini amatori de povești senzaționale. Castelul Bran este situat la 30 de kilometri distanță de orașul Brașov și are o istorie ce se întinde pe o perioadă de timp mai lungă de 600 de ani. Castelul a fost ridicat prin eforturile sașilor din Brașov și avea un însemnat rol strategic, de aici putând fii supravegheată întreaga zonă. Castelul este învăluit de farmec și istorie încât aproape o să vă imaginați cum își desfășurau oamenii locului viața între zidurile sale.

 poza


    Castelul Corvinilor sau Castelul Huniazilor se regăsește și el în topul celor mai spectaculoase castele de pe cuprinsul României, ba chiar în topurile internaționale. Castelul ocupă de asemenea locul doi în topul celor mai înfricoșătoare clădiri din lume. Castelul a fost construit de către Iancu de Hunedoara și este dispus pe o stâncă, de pe marginea unui pârâu. Toate acestea vă vor face imediat să visați la povești cu prinți, prințese și cavaleri.

 poza

     În ultimii ani Castelul Banffy a devenit tot mai popular, deoarece începând cu anul 2013 aici se organizează festivalul Electric Castle. Castelul combină mai multe stiluri arhitecturale, precum baroc, neogotic și renascentist, fapt ce i-a adus supranumele de Versailles-ul Transilvaniei. Totodată castelul este cunoscut și fiind cel mai bântuit loc din România, deoarece în timpul celui de-al Doilea Război Mondial castelul a jucat rol de spital militar, iar numeroși soldați și-au pierdut viața aici. De altfel, istoria castelului nu a fost deloc una lină, deoarece a fost incendiat și jefuit în timpul războiului, în perioada comunistă a fost transformat în CAP, a jucat rol de depozit pentru diverse materiale și alte. Toate acestea au făcut ca în anul 1999, Castelul Banffy să se regăsească pe lista celor 100 cele mai periclitate situri istorice din lume. Șansa avea însă să-i surâdă, prințul Charles fiind cel care l-a restaurat.

 poza

     Un castel spectaculos veți descoperi și pe teritoriul Moldovei și anume Castelul Sturdza din Miclăușeni. Veți fi întâmpinați de către un ghid care vă va oferi o mulțime de informații despre istoria locului. Castelul a fost construit de către familia Sturdza, una dintre cele mai bogate familii ale Moldovei. Vizitând acest castel veți putea afla cu trăia aristocrația secolului al XIX-lea, personaje care își trăiau viața după un adevărat ceremonial, schimbându-și ținutele în funcție de ocazie, vorbind franceza mai bine decât româna și consumând la mese produse la fel de fine ca la Paris.

 poza

   Dacă pașii vă conduc în Alba, atunci numai decât trebuie să vizitați Castelul Bethlen Haller. În prezent castelul aparține companiei de vinuri Jidvei. Prin urmare, o vizită a castelului o să includă și o degustare de vinuri. Din păcate nu veți putea vizita interiorul castelului. Decorul castelului își propune să vă reamintească de perioada medievală. Istoria castelului debutează în secolul al XVI-lea, iar de-a lungul secolelor a trecut prin perioade extrem de zbuciumate. A fost locuința unor familii nobiliare, a fost donat, a fost pierdut la poker, transformat în unitate de șampanizare în perioada comunistă, iar apoi a fost iarăși renovat pentru a se putea bucura de vremuri ceva mai înfloritoare. În fiecare an, în luna septembrie, aici se desfășoară Festivalul Național „Strugurele de Aur”.

 poza

      Castelul Săvârșin, din județul Arad, este locul în care își petrece sărbătorile familia regală a României. Castelul a aparținut familiei regale, dar în anul 1948 a fost confiscat de către autoritățile comuniste. Începând cu anul 2007 acesta a fost restaurat, iar timp de 8 ani, arhitecți, zidari, fierari și dulgheri au muncit la foc continu pentru a oferi castelului farmecul de altădată. Localnicii au fost atât de încântați de faptul că reședința regală era restaurată încât au donat obiecte vechi de mobilier din propriile gospodării pentru a decora proprietate. Castelul este situat în mijlocul unui parc dendrologic, ceea ce îl face cu atât mai plăcut de vizitat.

 poza

    În topul celor mai populare construcții istorice de pe teritoriul Europei se situează și Cetatea Făgărașului. În anul 2016, cetatea a fost vizitată de nu mai puțin de 130.000 de turiști. Bazele cetății au fost puse în anul 1310, scopul său fiind acela de a proteja Transilvania de invaziile tătarilor și a otomanilor. De-a lungul istoriei sale cetatea nu a fost martora doar a balurilor și seratelor, ci și la diverse episoade sângeroase. Aici veți putea admira cel mai de temut instrument de tortură din Evul Mediu, fecioara de fier. Această cușcă de metal avea menirea să le străpungă victimelor organele prin intermediul unor ace și cuțite, astfel încât agonia putea putea dura chiar și două zile.

 poza

    Castelul Cantacuzino este situat la circa 2 kilometri distanță de Castelul Peleș. Vizitatorii săi vor putea să se plimbe pe aleile întortocheate ale parcului, vor putea admira fântâni arteziene spectaculoase și vor putea afla amănunte interesante din viața lui Gheorghe Grigore Cantacuzino, unul dintre cei mai bogați români ai secolului al XIX-lea. La o simplă vizită a castelului veți da peste vitralii impresionante, scări placate cu marmură, uși impozante, șeminee și alte elemente de decor impresionante.

 poza

Cele mai cunoscute 6 parcuri acvatice din România

Odată cu venirea verii, mercurul crește în termometre, soarele strălucește tot mai mult, iar mulți dintre noi nu ne dorim decât să ne răcorim la piscină sau în parcurile acvatice. Cea mai fericită alegere ar fi o escapadă la mare, însă atunci când acest lucru nu este posibil, parcurile acvatice ne vor introduce în atmosfera de vacanță.

Citeste mai mult.

Cele mai populare parcuri de aventură din România

    Vreți să vă deconectați pentru câteva zile de la stresul cotidian și doriți să vă bucurați de distracție fără să părăsiți țara, pentru aceasta aveți la dispoziție parcurile de aventuri de pe cuprinsul României.

Citeste mai mult.

Cele mai frumoase 10 locuri din România

     România este o țară cu un potențial turistic extrem de mare,  pe cuprinsul țării noastre, după cum am învățat încă din primele ore de geografie, se întâlnesc toate formele de relief.  Astfel, țara noastră a fost binecuvântată cu munți falnici, plaje întinse, izvoare termale, cascade spectaculoase, cetăți istorice, castele și palate care concurează cu cele din vestul Europei. Atracțiile turistice ale României nu sunt extrem de popularizate, astfel încât au reușit să-și păstreze farmecul autentic.

Citeste mai mult.

România - Unități de cazare deosebite la munte, cu piscină exterioară sau interioară

În anul 2020, în contextul Pandemiei Covid-19, cererea pentru hotelurile cu piscină din zonele montane a crescut semnificativ față de vara anului 2019. Foarte mulți turiști au renunțat la vacanțele din afara țării, iar cum litoralul a fost un loc destul de aglomerat, s-au îndreptat către stațiunile montane.

Citeste mai mult.

Hoteluri și pensiuni superbe de pe teritoriul României

Oricare ar fi orașul pe care doriți să-l vizitați, unitatea de cazare joacă un rol primordial în petrecerea unui sejur plăcut. Oricât de plăcut ar fi orașul vizitat și oricât vă va fascina, seara veți reveni la unitatea de cazare și nu ar fi plăcut ca aceasta să facă notă discordantă. În cele ce urmează am decis să vă recomandăm o serie de pensiuni și hoteluri, cărora, credem noi, merită să le treceți pragul.

Citeste mai mult.

Destinații de vacanță pentru a petrece Crăciunul și Revelionul în timpul pandemiei

Trăim vremuri atipice, pandemia COVID-19 a dat peste cap atât economia, cât și sectorul turistic, astfel încât, turiștii se văd nevoiți să-și reconsidere planurile în ceea ce privește vacanțele. Conform statisticilor, se observă că cea mai mare parte a persoanelor vor alege  să-și petreacă vacanțele în țară. Dacă în anii din urmă, turiștii luau cu asalt marile metropole ale Europei și destinațiile exotice, anul acesta lucrurile par să stea cu totul diferit, destinațiile turistice din România fiind la mare trecere.

Citeste mai mult.

Cele mai potrivite unități de cazare pentru turiștii care vor să se bucure de turism balnear

România se bucură de o istorie bogată în ceea ce privește turismul balnear, fapt ce se datorează resurselor naturale de care beneficiază. Astfel, din cele mai vechi timpuri, pe teritoriul țării noastre au existat stațiunii balneare, care au fructificat apele minerale, pe cele termale, nămolurile terapeutice, gazele cu proprietăți terapeutice sau saline care puteau trata o gamă largă de afecțiuni.

Citeste mai mult.

Destinații românești perfecte pentru a petrece vacanța de Paște

Cei mai mulți români aleg să petreacă vacanța de Paște în stațiunile românești. Există însă și turiștii care aleg un sejur pe litoralul bulgar sau un city-break într-un oraș european. Valea Prahovei se află în topul preferințelor turiștilor, cea mai căutată fiind stațiunea Sinaia, unde la altitudini ridicate se poate schia.

Citeste mai mult.

Destinații românești pentru un Revelion de vis

România se bucură de o multitudine de locuri minunate, potrivite pentru a vă petrece Sărbătorile de iarnă și a descoperi tradiții vechi de sute de ani. În stațiunile montane ale României veți putea schia, vă veți putea bucura de plimbări prelungite, pe parcursul cărora să descoperiți farmecul stațiunilor îmbrăcate în haine de sărbătoare.

Citeste mai mult.

România: câteva hoteluri cu piscină interioară și centru SPA

Ne-am gândit să vă pregătim o selecție de hoteluri cu piscină interioară și SPA, ideale pentru a petrece un sejur relaxant, în cadrul căruia să aveți parte de răsfăț. În cadrul acestor hoteluri vă veți putea deconecta de la stresul cotidian prin intermediul piscinei, a saunei sau a mesajelor.

Citeste mai mult.