Cele mai populare parcuri de aventură din România

    Vreți să vă deconectați pentru câteva zile de la stresul cotidian și doriți să vă bucurați de distracție fără să părăsiți țara, pentru aceasta aveți la dispoziție parcurile de aventuri de pe cuprinsul României. Edenland Park este situat în Balotești, la circa 20 kilometri de București. A fost inaugurat în 2019, în urma unei investiții de 800.000 de Euro. Edenland Park este locul ideal în care vă puteți bucura distracție alături de familie și de prieteni, de aventură și de timp petrecut în natură. Acesta este cel mai întins parc de aventură din România, aici vizitatorii putându-se bucura de echitație, alpinism pe perete, paintball, airsoft și altele. Micuții dumneavoastră se vor putea familiariza cu animalele, deoarece pe cuprinsul parcului există și o fermă.

     În apropiere de București, mai precis în Comana, este amplasat Club Aventura, care își încântă vizitatorii cu 6 trasee pentru copii, 3 trasee pentru adulți, și o linie de zip ce traversează un lac. În plus, vizitatorii parcului se vor putea bucura și de tir cu arcul, ciclism, pescuit și tenis. 

    La 15 kilometri distanță de București, pasionații de aventură vor descoperi Extreme Park Cernica. Pe cuprinsul acestui parc de aventură vizitatorii vor descoperi trasee în copaci, tiroliană, un loc de joacă pentru copii, o zonă de picnic, zona de paintball și de tir cu arcul. 

 poza
 

      Parc Aventura este situat în Brașov și constituie o variantă perfectă de a vă distra și de a face mișcare. Parcul are un total de 16 trasee, cu diferite grade de dificultate. Prin urmare, pe cuprinsul său vizitatorii vor descoperi 3 trasee galbene, ușor de parcurs, destinate persoanelor peste 8 ani; 3 trasee verzi, 2 trasee albastre, cu grad de dificultate mediu; 2 trasee roșii, dificile, ce pot fi parcurse de către persoane cu vârsta de minimum 16 ani; un traseu negru, extrem de dificil, și 5 trasee violet, destinate copiilor cu vârsta între 4 și 7 ani. 

 poza

        Wolf Park Adventure este situat în Zărnești, județul Brașov, și își propune ca prin atracțiile sale să-i ajute pe vizitatori să-și dezvolte spiritul de echipă, curajul, îndemânarea, simțul echilibrului și alte astfel de aptitudini. Pe cuprinsul acestui parc de aventură veți regăsi patru trasee cu dificultate progresivă. Un traseu galben pentru copii mai mici de 10 ani, un traseu verde pentru cei cu vârsta de peste 10 ani, un traseu roșu, care poate fi parcurs de copii cu vârsta de peste 14 ani și un traseu negru, care are cel mai ridicat nivel de dificultate și pentru a-l parcurge trebuie să fi împlinit 16 ani. 

 poza

       Arsenal Park este situat în Orăștie, județul Hunedoara, se întinde pe o suprafață de 88 hectare și nu oferă doar distracție și aventură, vizitatorii săi având ocazia de a lua masa aici și chiar de a se caza pe cuprinsul parcului. Arsenal Park oferă atât de multe distracții încât este aproape imposibil să vă plictisiți aici. Veți descoperi de la trasee de tiroliene, la escaladă, airsoft, tir cu arcul, patinoar, mini golf și multe altele. Pe cuprinsul parcului de aventură funcționează și un aquapark, precum și un muzeu militar. 

 poza

      Aventura Parc Drăguș este amplasat la circa 24 kilometri de Făgăraș. Persoanele care vor dori să viziteze acest parc vor avea la dispoziție 8 trasee de aventură, și vor putea practica numeroase activități, cum ar fi alpinism, tir cu arcul, mini-golf și paintball. Parcul de aventură este deschis pe întreaga durată a anului, însă în timpul iernii, în zilele geroase, este posibil ca parcul să fie închis. 

      Parcul Balu este primul parc de aventură din România. Este situat în mijlocul unor peisaje spectaculoase, în Carpații Orientali, la periferia Harghitei-Băi. Pe cuprinsul parcului de distracție vizitatorii vor descoperi o linie de tiroliană lungă de 985 metri, care traversează un lac.  Parcul de aventură Balu numără 11 trasee de dificultate perfecte pentru a vă recrea, distra și pentru a vă testa limitele. 

 poza

     Gurasada Park este situat în județul Hunedoara, pe Valea Mureșului. Parcul numără 2 trasee de escaladă în copaci, destinate atât copiilor, cât și adulților. Aici vă veți putea bucura de activitate fizică, timp în care vă veți și distra pe cinste. Pasionații de aventură vor putea testa tiroliana, iar panoul de cățărare este perfect pentru a vă testa forța și rezistența. 

 poza

       

Cele mai cunoscute 6 parcuri acvatice din România

Odată cu venirea verii, mercurul crește în termometre, soarele strălucește tot mai mult, iar mulți dintre noi nu ne dorim decât să ne răcorim la piscină sau în parcurile acvatice. Cea mai fericită alegere ar fi o escapadă la mare, însă atunci când acest lucru nu este posibil, parcurile acvatice ne vor introduce în atmosfera de vacanță.

Citeste mai mult.

Cele mai frumoase 10 locuri din România

     România este o țară cu un potențial turistic extrem de mare,  pe cuprinsul țării noastre, după cum am învățat încă din primele ore de geografie, se întâlnesc toate formele de relief.  Astfel, țara noastră a fost binecuvântată cu munți falnici, plaje întinse, izvoare termale, cascade spectaculoase, cetăți istorice, castele și palate care concurează cu cele din vestul Europei. Atracțiile turistice ale României nu sunt extrem de popularizate, astfel încât au reușit să-și păstreze farmecul autentic.

Citeste mai mult.

România - Unități de cazare deosebite la munte, cu piscină exterioară sau interioară

În anul 2020, în contextul Pandemiei Covid-19, cererea pentru hotelurile cu piscină din zonele montane a crescut semnificativ față de vara anului 2019. Foarte mulți turiști au renunțat la vacanțele din afara țării, iar cum litoralul a fost un loc destul de aglomerat, s-au îndreptat către stațiunile montane.

Citeste mai mult.

Câteva dintre cele mai spectaculoase castele din România

Toată lumea cunoaște câteva castele de pe teritoriul României, însă veți fi uimiți să aflați că numărul acestora se ridică la aproape 100, fără să mai avem în vedere și conacele și fortărețele de pe plaiurile românești. Aceste castele păstrează între zidurile sale povești despre voievozi și prinți, legende care au depășit de mult granițele țării sau sunt locurile în care s-au luat decizii politice hotărâtoare.

Citeste mai mult.

Hoteluri și pensiuni superbe de pe teritoriul României

Oricare ar fi orașul pe care doriți să-l vizitați, unitatea de cazare joacă un rol primordial în petrecerea unui sejur plăcut. Oricât de plăcut ar fi orașul vizitat și oricât vă va fascina, seara veți reveni la unitatea de cazare și nu ar fi plăcut ca aceasta să facă notă discordantă. În cele ce urmează am decis să vă recomandăm o serie de pensiuni și hoteluri, cărora, credem noi, merită să le treceți pragul.

Citeste mai mult.

Destinații de vacanță pentru a petrece Crăciunul și Revelionul în timpul pandemiei

Trăim vremuri atipice, pandemia COVID-19 a dat peste cap atât economia, cât și sectorul turistic, astfel încât, turiștii se văd nevoiți să-și reconsidere planurile în ceea ce privește vacanțele. Conform statisticilor, se observă că cea mai mare parte a persoanelor vor alege  să-și petreacă vacanțele în țară. Dacă în anii din urmă, turiștii luau cu asalt marile metropole ale Europei și destinațiile exotice, anul acesta lucrurile par să stea cu totul diferit, destinațiile turistice din România fiind la mare trecere.

Citeste mai mult.

Cele mai potrivite unități de cazare pentru turiștii care vor să se bucure de turism balnear

România se bucură de o istorie bogată în ceea ce privește turismul balnear, fapt ce se datorează resurselor naturale de care beneficiază. Astfel, din cele mai vechi timpuri, pe teritoriul țării noastre au existat stațiunii balneare, care au fructificat apele minerale, pe cele termale, nămolurile terapeutice, gazele cu proprietăți terapeutice sau saline care puteau trata o gamă largă de afecțiuni.

Citeste mai mult.

Destinații românești perfecte pentru a petrece vacanța de Paște

Cei mai mulți români aleg să petreacă vacanța de Paște în stațiunile românești. Există însă și turiștii care aleg un sejur pe litoralul bulgar sau un city-break într-un oraș european. Valea Prahovei se află în topul preferințelor turiștilor, cea mai căutată fiind stațiunea Sinaia, unde la altitudini ridicate se poate schia.

Citeste mai mult.

Destinații românești pentru un Revelion de vis

România se bucură de o multitudine de locuri minunate, potrivite pentru a vă petrece Sărbătorile de iarnă și a descoperi tradiții vechi de sute de ani. În stațiunile montane ale României veți putea schia, vă veți putea bucura de plimbări prelungite, pe parcursul cărora să descoperiți farmecul stațiunilor îmbrăcate în haine de sărbătoare.

Citeste mai mult.

România: câteva hoteluri cu piscină interioară și centru SPA

Ne-am gândit să vă pregătim o selecție de hoteluri cu piscină interioară și SPA, ideale pentru a petrece un sejur relaxant, în cadrul căruia să aveți parte de răsfăț. În cadrul acestor hoteluri vă veți putea deconecta de la stresul cotidian prin intermediul piscinei, a saunei sau a mesajelor.

Citeste mai mult.