Cele mai potrivite unități de cazare pentru turiștii care vor să se bucure de turism balnear

     România se bucură de o istorie bogată în ceea ce privește turismul balnear, fapt ce se datorează resurselor naturale de care beneficiază. Astfel, din cele mai vechi timpuri, pe teritoriul țării noastre au existat stațiunii balneare, care au fructificat apele minerale, pe cele termale, nămolurile terapeutice, gazele cu proprietăți terapeutice sau salinele care puteau trata o gamă largă de afecțiuni. De-a lungul timpului, aceste stațiuni balneare s-au dezvoltat, în prezent, cei care doresc să-și trateze diferitele afecțiuni pot alege dintre unități de cazare dintre cele mai moderne, care oferă o gamă largă de servicii și facilități. Avem uneori percepția greșită că acest tip de turism se pretează mai degrabă seniorilor sau persoanelor care suferă de diferite afecțiuni, însă majoritatea unităților de cazare și-au diversificat serviciile, astfel încât să fie potrivite și pentru cei care doresc doar să se bucure de un sejur relaxant, pe durata căruia să-și reîncarce bateriile. De aceea, multe unități de cazare oferă servicii pentru prevenirea anumitor afecțiuni și pentru prevenirea îmbătrânirii. Astfel, ne-am gândit să întocmim o listă cu cele mai performante hoteluri din România, care oferă tratamente medicale și de înfrumusețare, precum și servicii spa și wellness.
    Stațiunea Băile Felix este cea mai populară stațiune balneară de pe teritoriul României, care s-a dezvoltat în jurul resursei naturale de apă termală, despre care se crede că ar fi unică în lume. Turiștii care doresc să se răsfețe pe durata sejurului în Băile Felix, se pot caza în cadrul Hotel Lotus Therm. Acest hotel oferă servicii ireproșabile, încât turiștii se vor bucura de un sejur cu adevărat deosebit. Turiștii care optează pentru această unitate de cazare se vor bucura de un aquapark cu 14 piscine interioare și exterioare, tratamente balneare, servicii wellnes & spa, precum și de mai multe restaurante.

 poza


    În stațiunea Băile Felix veți descoperi și Hotel Aqua President, un hotel de patru stele, care se bucură de un decor minunat, potrivit pentru a petrece un sejur plăcut. Hotelul are un efectiv de 92 de camere, iar oaspeții săi vor avea acces la centrul de distracții Aqua President, care este compus dintr-o zonă de divertisment și o zonă cu bazine. În zona de divertisment turiștii vor avea acces la restaurant, terasă, bowling, biliard, snooker, darț, squash, mini fotbal, ice hockey, tenis de masă și jocuri mecanice. În ceea ce privește zona bazinelor, turiștii se vor putea bucura de tobogane interioare și exterioare, bilă care generează valuri, spațiu de joacă pentru copii, grotă mediteraneană, saună turcească și finlandeză, baie turcească, duș emoțional, pool bar, centru de masaj și VIP area. La cerere, turiștii se pot bucura și de excursii în Oradea.

 poza

    Fabesca Boutique Hotel&Spa din Sovata este unul dintre cele mai elegante și mai moderne hoteluri din stațiunile balneare de pe teritoriul țării noastre. Începând cu anul 2018, hotelul beneficiază de un centru spa, de care pot beneficia atât turiștii care optează pentru servicii terapeutice, cât și pentru cei care doresc să se bucure de relaxare într-un cadru intim. Fabesca Boutique Hotel dispune de un bazin cu apă dulce, un bazin cu apă sărată, piscină pentru copii, saună umedă, saună uscată, infrasaună pe bază de sare de la Praid, zonă de relaxare, terasă cu șezlonguri pentru plajă, sală de fitness și bar de zi. Acesta este o alegere potrivită pentru turiștii care doresc să petreacă un weekend în Sovata sau un sejur de câteva zile. Pe durata sejurului aici, turiștii se vor relaxa și deconecta, șederea contribuind la prevenția anumitor afecțiuni.

 poza

 

Cele mai cunoscute 6 parcuri acvatice din România

Odată cu venirea verii, mercurul crește în termometre, soarele strălucește tot mai mult, iar mulți dintre noi nu ne dorim decât să ne răcorim la piscină sau în parcurile acvatice. Cea mai fericită alegere ar fi o escapadă la mare, însă atunci când acest lucru nu este posibil, parcurile acvatice ne vor introduce în atmosfera de vacanță.

Citeste mai mult.

Cele mai populare parcuri de aventură din România

    Vreți să vă deconectați pentru câteva zile de la stresul cotidian și doriți să vă bucurați de distracție fără să părăsiți țara, pentru aceasta aveți la dispoziție parcurile de aventuri de pe cuprinsul României.

Citeste mai mult.

Cele mai frumoase 10 locuri din România

     România este o țară cu un potențial turistic extrem de mare,  pe cuprinsul țării noastre, după cum am învățat încă din primele ore de geografie, se întâlnesc toate formele de relief.  Astfel, țara noastră a fost binecuvântată cu munți falnici, plaje întinse, izvoare termale, cascade spectaculoase, cetăți istorice, castele și palate care concurează cu cele din vestul Europei. Atracțiile turistice ale României nu sunt extrem de popularizate, astfel încât au reușit să-și păstreze farmecul autentic.

Citeste mai mult.

România - Unități de cazare deosebite la munte, cu piscină exterioară sau interioară

În anul 2020, în contextul Pandemiei Covid-19, cererea pentru hotelurile cu piscină din zonele montane a crescut semnificativ față de vara anului 2019. Foarte mulți turiști au renunțat la vacanțele din afara țării, iar cum litoralul a fost un loc destul de aglomerat, s-au îndreptat către stațiunile montane.

Citeste mai mult.

Câteva dintre cele mai spectaculoase castele din România

Toată lumea cunoaște câteva castele de pe teritoriul României, însă veți fi uimiți să aflați că numărul acestora se ridică la aproape 100, fără să mai avem în vedere și conacele și fortărețele de pe plaiurile românești. Aceste castele păstrează între zidurile sale povești despre voievozi și prinți, legende care au depășit de mult granițele țării sau sunt locurile în care s-au luat decizii politice hotărâtoare.

Citeste mai mult.

Hoteluri și pensiuni superbe de pe teritoriul României

Oricare ar fi orașul pe care doriți să-l vizitați, unitatea de cazare joacă un rol primordial în petrecerea unui sejur plăcut. Oricât de plăcut ar fi orașul vizitat și oricât vă va fascina, seara veți reveni la unitatea de cazare și nu ar fi plăcut ca aceasta să facă notă discordantă. În cele ce urmează am decis să vă recomandăm o serie de pensiuni și hoteluri, cărora, credem noi, merită să le treceți pragul.

Citeste mai mult.

Destinații de vacanță pentru a petrece Crăciunul și Revelionul în timpul pandemiei

Trăim vremuri atipice, pandemia COVID-19 a dat peste cap atât economia, cât și sectorul turistic, astfel încât, turiștii se văd nevoiți să-și reconsidere planurile în ceea ce privește vacanțele. Conform statisticilor, se observă că cea mai mare parte a persoanelor vor alege  să-și petreacă vacanțele în țară. Dacă în anii din urmă, turiștii luau cu asalt marile metropole ale Europei și destinațiile exotice, anul acesta lucrurile par să stea cu totul diferit, destinațiile turistice din România fiind la mare trecere.

Citeste mai mult.

Destinații românești perfecte pentru a petrece vacanța de Paște

Cei mai mulți români aleg să petreacă vacanța de Paște în stațiunile românești. Există însă și turiștii care aleg un sejur pe litoralul bulgar sau un city-break într-un oraș european. Valea Prahovei se află în topul preferințelor turiștilor, cea mai căutată fiind stațiunea Sinaia, unde la altitudini ridicate se poate schia.

Citeste mai mult.

Destinații românești pentru un Revelion de vis

România se bucură de o multitudine de locuri minunate, potrivite pentru a vă petrece Sărbătorile de iarnă și a descoperi tradiții vechi de sute de ani. În stațiunile montane ale României veți putea schia, vă veți putea bucura de plimbări prelungite, pe parcursul cărora să descoperiți farmecul stațiunilor îmbrăcate în haine de sărbătoare.

Citeste mai mult.

România: câteva hoteluri cu piscină interioară și centru SPA

Ne-am gândit să vă pregătim o selecție de hoteluri cu piscină interioară și SPA, ideale pentru a petrece un sejur relaxant, în cadrul căruia să aveți parte de răsfăț. În cadrul acestor hoteluri vă veți putea deconecta de la stresul cotidian prin intermediul piscinei, a saunei sau a mesajelor.

Citeste mai mult.