Destinații românești pentru un Revelion de vis

   România se bucură de o multitudine de locuri minunate, potrivite pentru a vă petrece Sărbătorile de iarnă și a descoperi tradiții vechi de sute de ani. În stațiunile montane ale României veți putea schia, vă veți putea bucura de plimbări prelungite, pe parcursul cărora să descoperiți farmecul stațiunilor îmbrăcate în haine de sărbătoare. Puteți lua cu asalt restaurantele și localuri, fiind o perioadă în care, majoritatea dintre noi nu mai țin cont de calorii, ci se delectează cu toate preparatele care le fac cu ochiul. Puteți opta pentru o unitate de cazare care să beneficieze de centru spa, astfel încât răsfățul să fie total. Maramureș este un tărâm de basm și, deși la prima vedere, pare o destinație potrivită, mai ales, pentru persoanele mai în vârstă sau pentru familii, veți fi surprinși să aflați câte surprize poate oferi această zonă. În Maramureș vă puteți bucura de preparate tradiționale dintre cele mai gustoase, din meniul de Revelion neputând să lipsească jumările, urda, sarmalele, gulașul, cotletele și horinca. La toate acestea se adaugă cozonacul cu nucă. Pentru a arde toate caloriile de la masa de Revelion, puteți vizita obiectivele turistice din acest colț de țară, iar acestea nu sunt deloc puține, Maramureșul numărând 100 de biserici de lemn, dintre care 8 sunt incluse pe lista patrimoniului UNESCO. Chiar dacă poate nu sunteți foarte religioși, vă sfătuim să nu ratați slujba dintre ani, de la Mănăstirea Bârsana. Pentru o experiență veritabilă, puteți opta pentru o plimbare cu sania. 

 poza


   Un Revelion petrecut la poalele Muntelui Tâmpla este ca o recompensă, după un an încărcat. Frigul de afară nu va reuși să ia din farmecul atmosferei din Piața Sfatului, unde puteți admira imensul brad, frumos ornat. Plimbarea se poate prelungii spre Piața Șchei. După acestea, o cină cu preparate tradiționale și un pahar de vin sunt mai mult decât binevenite. Turiștilor care nu iubesc aglomerația, le recomandăm să se echipeze bine și să pornească spre Vârful Tâmpa, de unde pot admira spectaculosul foc de artificii. Sejurul poate continua în Poiana Brașov, unde vă puteți trage cu sania, puteți schia sau vă puteți da cu punga.
    Cred că nu trebuie să mai precizăm faptul că Sibiul este unul dintre cele mai frumoase orașe ale României, fiind o destinație de vacanță care atrage zeci de mii de turiștii, mai ales, în preajma Sărbătorilor de iarnă. După cum se știe, în Sibiu este organizat unul dintre cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa, care se încheie pe 3 ianuarie. În Piața Mare din Sibiu, în noaptea dintre ani, se organizează un concert în aer liber. Contra frigului vă recomandăm vinul fiert, asezonat cu scorțișoară. Șampania de la miezul nopții o puteți ciocni în Turnul Sfatului, în timp ce admirați focurile de artificii și să vă puneți tradiționala dorință. Cei care doresc să petreacă Revelionul într-un cadru mai rustic se pot îndrepta către Mărginimea Sibiului. Aici, cetele de juni pornesc la colindat încă de cu seară, întreaga zonă răsunând de cântecele tradiționale.

 poza

   O vacanță petrecută în Sinaia este o modalitate clasică de a petrecere Revelionul. Domeniul de schi din Sinaia, numără 14 pârtii, de diferite grade de dificultate. Pârtiile sunt deservite de instalații de transport pe cablu. După ce v-ați distrat pe pârtie, puteți lua cu asalt restaurantul Alex, singurul restaurant cu specific unguresc din Sinaia. Pe durata sejurului în Sinaia nu puteți rata Castelul Peleș, Castelul Pelișor și celelalte atracții ale stațiunii.
   Branul nu oferă doar castelul medieval, celebrul în întreaga lume, Culoarul Rucăr-Bran se bucură de peisaje spectaculoase, sate tradiționale de munte și aer ozonat, extrem de benefic pentru sănătate. La câțiva kilometri de Bran se situează pârtia de schi Bran-Zănoaga. Pârtia are dificultate medie, fiind dotată cu instalație nocturnă. Dacă v-ați plănuit să petreceți Revelionul pe pârtie, astfel încât să simțiți zăpada sub picioare, Predeal este destinația perfectă. Vă puteți încălzi cu un pahar de vin fiert, iar seara vă puteți relaxa în cadrul spa-ului, de care dispun marea majoritate a hotelurilor din stațiune. În programul sejurului dumneavoastră puteți introduce și traseul montan, care pornește de la pârtia de schi Clăbucet Sosire și ajunge la Vârful Clăbucetul Taurului. Echipați-vă bine, fiindcă veți avea în față kilometri întregi, acoperiți în totalitate cu zăpadă.

 poza

Cele mai cunoscute 6 parcuri acvatice din România

Odată cu venirea verii, mercurul crește în termometre, soarele strălucește tot mai mult, iar mulți dintre noi nu ne dorim decât să ne răcorim la piscină sau în parcurile acvatice. Cea mai fericită alegere ar fi o escapadă la mare, însă atunci când acest lucru nu este posibil, parcurile acvatice ne vor introduce în atmosfera de vacanță.

Citeste mai mult.

Cele mai populare parcuri de aventură din România

    Vreți să vă deconectați pentru câteva zile de la stresul cotidian și doriți să vă bucurați de distracție fără să părăsiți țara, pentru aceasta aveți la dispoziție parcurile de aventuri de pe cuprinsul României.

Citeste mai mult.

Cele mai frumoase 10 locuri din România

     România este o țară cu un potențial turistic extrem de mare,  pe cuprinsul țării noastre, după cum am învățat încă din primele ore de geografie, se întâlnesc toate formele de relief.  Astfel, țara noastră a fost binecuvântată cu munți falnici, plaje întinse, izvoare termale, cascade spectaculoase, cetăți istorice, castele și palate care concurează cu cele din vestul Europei. Atracțiile turistice ale României nu sunt extrem de popularizate, astfel încât au reușit să-și păstreze farmecul autentic.

Citeste mai mult.

România - Unități de cazare deosebite la munte, cu piscină exterioară sau interioară

În anul 2020, în contextul Pandemiei Covid-19, cererea pentru hotelurile cu piscină din zonele montane a crescut semnificativ față de vara anului 2019. Foarte mulți turiști au renunțat la vacanțele din afara țării, iar cum litoralul a fost un loc destul de aglomerat, s-au îndreptat către stațiunile montane.

Citeste mai mult.

Câteva dintre cele mai spectaculoase castele din România

Toată lumea cunoaște câteva castele de pe teritoriul României, însă veți fi uimiți să aflați că numărul acestora se ridică la aproape 100, fără să mai avem în vedere și conacele și fortărețele de pe plaiurile românești. Aceste castele păstrează între zidurile sale povești despre voievozi și prinți, legende care au depășit de mult granițele țării sau sunt locurile în care s-au luat decizii politice hotărâtoare.

Citeste mai mult.

Hoteluri și pensiuni superbe de pe teritoriul României

Oricare ar fi orașul pe care doriți să-l vizitați, unitatea de cazare joacă un rol primordial în petrecerea unui sejur plăcut. Oricât de plăcut ar fi orașul vizitat și oricât vă va fascina, seara veți reveni la unitatea de cazare și nu ar fi plăcut ca aceasta să facă notă discordantă. În cele ce urmează am decis să vă recomandăm o serie de pensiuni și hoteluri, cărora, credem noi, merită să le treceți pragul.

Citeste mai mult.

Destinații de vacanță pentru a petrece Crăciunul și Revelionul în timpul pandemiei

Trăim vremuri atipice, pandemia COVID-19 a dat peste cap atât economia, cât și sectorul turistic, astfel încât, turiștii se văd nevoiți să-și reconsidere planurile în ceea ce privește vacanțele. Conform statisticilor, se observă că cea mai mare parte a persoanelor vor alege  să-și petreacă vacanțele în țară. Dacă în anii din urmă, turiștii luau cu asalt marile metropole ale Europei și destinațiile exotice, anul acesta lucrurile par să stea cu totul diferit, destinațiile turistice din România fiind la mare trecere.

Citeste mai mult.

Cele mai potrivite unități de cazare pentru turiștii care vor să se bucure de turism balnear

România se bucură de o istorie bogată în ceea ce privește turismul balnear, fapt ce se datorează resurselor naturale de care beneficiază. Astfel, din cele mai vechi timpuri, pe teritoriul țării noastre au existat stațiunii balneare, care au fructificat apele minerale, pe cele termale, nămolurile terapeutice, gazele cu proprietăți terapeutice sau saline care puteau trata o gamă largă de afecțiuni.

Citeste mai mult.

Destinații românești perfecte pentru a petrece vacanța de Paște

Cei mai mulți români aleg să petreacă vacanța de Paște în stațiunile românești. Există însă și turiștii care aleg un sejur pe litoralul bulgar sau un city-break într-un oraș european. Valea Prahovei se află în topul preferințelor turiștilor, cea mai căutată fiind stațiunea Sinaia, unde la altitudini ridicate se poate schia.

Citeste mai mult.

România: câteva hoteluri cu piscină interioară și centru SPA

Ne-am gândit să vă pregătim o selecție de hoteluri cu piscină interioară și SPA, ideale pentru a petrece un sejur relaxant, în cadrul căruia să aveți parte de răsfăț. În cadrul acestor hoteluri vă veți putea deconecta de la stresul cotidian prin intermediul piscinei, a saunei sau a mesajelor.

Citeste mai mult.