Destinații de vacanță pentru a petrece Crăciunul și Revelionul în timpul pandemiei

  Trăim vremuri atipice, pandemia COVID-19 a dat peste cap economia, cât și sectorul turistic, astfel încât, turiștii se văd nevoiți să-și reconsidere planurile în ceea ce privește vacanța. Conform statisticilor, se observă că cea mai mare parte a persoanelor vor opta să-și petreacă vacanțele în țară. Dacă în anii din urmă, turiștii luau cu asalt marile metropole ale Europei și destinațiile exotice, anul acesta lucrurile par să stea cu totul diferit, destinațiile turistice din România fiind la mare trecere. Turiștii care doresc să se bucure de o vacanță activă, pe durata căreia să schieze, optează pentru unitățile de cazare de pe Valea Prahovei, pe locul al doilea situându-se unitățile de cazare din Straja, Parâng sau Apuseni. Cei care doresc să petreacă sărbătorile de iarnă într-o atmosferă care să le amintească de copilărie, pot opta pentru o vacanță tradițională. De asemenea, turiștii care nu sunt amatori ai zonelor aglomerate, pot opta pentru cazare în Maramureș și Bucovina.

 poza

   Cei care doresc să se bucure de experiențe inedite, pot alege destinații de vacanță în urma cărora să rămână cu amintiri de neuitat. În acest sens, turiștii se pot îndrepta către Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac sau pot opta pentru unitățile de cazare de pe litoralul românesc, unde se pot bucura de numeroase facilități spa. Pentru mulți dintre noi Sărbătorile de Iarnă sunt sinonime cu Târgurile de Crăciun, astfel reușind să intre mai bine în atmosfera festivă. La acest capitol România se situează pe picior de egalitate cu marile orașe europene, târgurile de Crăciun de la Sibiu, Brașov, Cluj sau Timișoara fiind deja cunoscute în întreaga Europă. Sărbătorile de Iarnă pot fi un prilej pentru a vă bucura de vacanțe în stațiunile balneare ale României. Ce poate fi mai relaxant și mai plăcut decât să te bucuri de apă termală, într-un peisaj de iarnă de poveste. În ceea ce privește vacanțele de Crăciun și Revelion, turiștii pot alege dintre stațiuni balneare precum Băile Felix, Sovata, Băile Gorova sau Băile Herculane.

 pozaRomânia - Unități de cazare deosebite la munte, cu piscină exterioară sau interioară

În anul 2020, în contextul Pandemiei Covid-19, cererea pentru hotelurile cu piscină din zonele montane a crescut semnificativ față de vara anului 2019. Foarte mulți turiști au renunțat la vacanțele din afara țării, iar cum litoralul a fost un loc destul de aglomerat, s-au îndreptat către stațiunile montane.

Citeste mai mult.

Câteva dintre cele mai spectaculoase castele de pe teritoriul României

Toată lumea cunoaște câteva castele de pe teritoriul României, însă veți fi uimiți să aflați că numărul acestora se ridică la aproape 100, fără să mai avem în vedere și conacele și fortărețele de pe plaiurile românești. Aceste castele păstrează între zidurile sale povești despre voievozi și prinți, legende care au depășit de mult granițele țării sau sunt locurile în care s-au luat decizii politice hotărâtoare.

Citeste mai mult.

Hoteluri și pensiuni superbe de pe teritoriul României

Oricare ar fi orașul pe care doriți să-l vizitați, unitatea de cazare joacă un rol primordial în petrecerea unui sejur plăcut. Oricât de plăcut ar fi orașul vizitat și oricât vă va fascina, seara veți reveni la unitatea de cazare și nu ar fi plăcut ca aceasta să facă notă discordantă. În cele ce urmează am decis să vă recomandăm o serie de pensiuni și hoteluri, cărora, credem noi, merită să le treceți pragul.

Citeste mai mult.

Cele mai potrivite unități de cazare pentru turiștii care vor să se bucure de turism balnear

România se bucură de o istorie bogată în ceea ce privește turismul balnear, fapt ce se datorează resurselor naturale de care beneficiază. Astfel, din cele mai vechi timpuri, pe teritoriul țării noastre au existat stațiunii balneare, care au fructificat apele minerale, pe cele termale, nămolurile terapeutice, gaze cu proprietăți terapeutice sau saline care puteau trata o gamă largă de afecțiuni.

Citeste mai mult.

Destinații românești perfecte pentru a petrece vacanța de Paște

Cei mai mulți români aleg să petreacă vacanța de Paște în stațiunile românești. Există însă și turiștii care aleg un sejur pe litoralul bulgar sau un city-break într-un oraș european. Valea Prahovei se află în topul preferințelor turiștilor, cea mai căutată fiind stațiunea Sinaia, unde la altitudini ridicate se poate schia.

Citeste mai mult.

Destinații românești pentru un Revelion de vis

România se bucură de o multitudine de locuri minunate, potrivite pentru a vă petrece Sărbătorile de iarnă și a descoperi tradiții vechi de sute de ani. În stațiunile montane ale României veți putea schia, vă veți putea bucura de plimbări prelungite, pe parcursul cărora să descoperiți farmecul stațiunilor îmbrăcate în haine de sărbătoare.

Citeste mai mult.

România: câteva hoteluri cu piscină interioară și centru SPA

Ne-am gândit să vă pregătim o selecție de hoteluri cu piscină interioară și SPA, ideale pentru a petrece un sejur relaxant, în cadrul căruia să aveți parte de răsfăț. În cadrul acestor hoteluri vă veți putea deconecta de la stresul cotidian prin intermediul piscinei, a saunei sau a mesajelor.

Citeste mai mult.