Cele mai cunoscute 6 parcuri acvatice din România

     Odată cu venirea verii, mercurul crește în termometre, soarele strălucește tot mai mult, iar mulți dintre noi nu ne dorim decât să ne răcorim la piscină sau în parcurile acvatice. Cea mai fericită alegere ar fi o escapadă la mare, însă atunci când acest lucru nu este posibil, parcurile acvatice ne vor introduce în atmosfera de vacanță. În cele ce urmează vă vom prezenta pe scurt unele dintre cele mai populare aquapark-uri din România. 

    Divertiland este situat în Chiajna, Ilfov, la doar 13 kilometri distanță de București.  Parcul acvatic are o suprafață de 100.000 metri pătrați, pe cuprinsul său existând numeroase tobogane, o piscină de mari dimensiuni și alte atracții destinate copiilor și adulților. De asemenea,  Divertiland  pune la dispoziția vizitatorilor săi și restaurante, baruri, precum și un magazin de suveniruri. 

 poza

    Locuitorii Clujului sau turiștii care aleg să viziteze acest oraș se vor putea bucura de distracție și bălăceală în cadrul Aqua Park Florești. Parcul acvatic se întinde pe circa 5000 metri pătrați și le promite vizitatorilor zile încărcate de distracție. Aici, turiștii vor descoperi o piscină pentru adulți, mai multe bazine pentru copii, tobogane, o sală de jocuri pentru copii, bar, restaurant și parcare.  De asemenea, parcul acvatic dispune de șezlonguri, umbrele și vestiare. 

 poza

     De distracție acvatică vă puteți bucura și în Brașov, în Complexul Paradisul Acvatic. Parcul acvatic din Brașov a fost inaugurat în anul 2007, iar punctul său forte este că nu oferă atracții doar pe durata verii, 12.000 de metri pătrați din suprafața sa totală sunt acoperiți. Parcul acvatic din Brașov se mândrește cu numeroase piscine exterioare și interioare, jacuzzi, saloane de masaj, crazy river, saune etc.

 poza

        Aquapark Nymphaea, din Oradea, și-a reluat și el activitatea, dar funcționează la o capacitate de 70% din potențialul său. Acesta este cel mai mare parc acvatic din această zonă a Europei, se întinde pe o suprafață de 7 hectare, iar atracțiile sale diverse vă vor ajuta să vă deconectați de la rutina zilnică.  Pe cuprinsul său, vizitatorii vor descoperi 10 tobogane, 15 bazine, la care se adaugă 6 saune, saloane de masaj, o baie turcească, terenuri de sport și restaurante.

 poza

        În topul celor mai apreciate parcuri acvatice din România am inclus și Aquastar, din Satu Mare. Acesta funcționează din vara anului 2013, are o suprafață de 3,5 hectare și este o adevărată atracție pentru toți locuitorii din zonă. În extrasezon, aceștia vizitează Aquastar pentru a se bucura de piscina interioară încălzită, iar în timpul verii principala atracția a parcului acvatic sunt toboganele.

 poza

        Încheiem articolul nostru cu vedeta parcurilor acvatice românești, Aqua Magic Mamaia. Parcul acvatic își încântă vizitatorii cu atracții dintre cele mai interesante și mai moderne, bucurându-i, în același timp, cu o gamă variată de evenimente de divertisment. Parcul acvatic are o suprafață totală de 27500 metri pătrați și este locul ideal în care vă puteți bucura de o zi încărcată de adrenalină alături de priteni sau de familie. 

 poza

Cele mai populare parcuri de aventură din România

    Vreți să vă deconectați pentru câteva zile de la stresul cotidian și doriți să vă bucurați de distracție fără să părăsiți țara, pentru aceasta aveți la dispoziție parcurile de aventuri de pe cuprinsul României.

Citeste mai mult.

Cele mai frumoase 10 locuri din România

     România este o țară cu un potențial turistic extrem de mare,  pe cuprinsul țării noastre, după cum am învățat încă din primele ore de geografie, se întâlnesc toate formele de relief.  Astfel, țara noastră a fost binecuvântată cu munți falnici, plaje întinse, izvoare termale, cascade spectaculoase, cetăți istorice, castele și palate care concurează cu cele din vestul Europei. Atracțiile turistice ale României nu sunt extrem de popularizate, astfel încât au reușit să-și păstreze farmecul autentic.

Citeste mai mult.

România - Unități de cazare deosebite la munte, cu piscină exterioară sau interioară

În anul 2020, în contextul Pandemiei Covid-19, cererea pentru hotelurile cu piscină din zonele montane a crescut semnificativ față de vara anului 2019. Foarte mulți turiști au renunțat la vacanțele din afara țării, iar cum litoralul a fost un loc destul de aglomerat, s-au îndreptat către stațiunile montane.

Citeste mai mult.

Câteva dintre cele mai spectaculoase castele din România

Toată lumea cunoaște câteva castele de pe teritoriul României, însă veți fi uimiți să aflați că numărul acestora se ridică la aproape 100, fără să mai avem în vedere și conacele și fortărețele de pe plaiurile românești. Aceste castele păstrează între zidurile sale povești despre voievozi și prinți, legende care au depășit de mult granițele țării sau sunt locurile în care s-au luat decizii politice hotărâtoare.

Citeste mai mult.

Hoteluri și pensiuni superbe de pe teritoriul României

Oricare ar fi orașul pe care doriți să-l vizitați, unitatea de cazare joacă un rol primordial în petrecerea unui sejur plăcut. Oricât de plăcut ar fi orașul vizitat și oricât vă va fascina, seara veți reveni la unitatea de cazare și nu ar fi plăcut ca aceasta să facă notă discordantă. În cele ce urmează am decis să vă recomandăm o serie de pensiuni și hoteluri, cărora, credem noi, merită să le treceți pragul.

Citeste mai mult.

Destinații de vacanță pentru a petrece Crăciunul și Revelionul în timpul pandemiei

Trăim vremuri atipice, pandemia COVID-19 a dat peste cap atât economia, cât și sectorul turistic, astfel încât, turiștii se văd nevoiți să-și reconsidere planurile în ceea ce privește vacanțele. Conform statisticilor, se observă că cea mai mare parte a persoanelor vor alege  să-și petreacă vacanțele în țară. Dacă în anii din urmă, turiștii luau cu asalt marile metropole ale Europei și destinațiile exotice, anul acesta lucrurile par să stea cu totul diferit, destinațiile turistice din România fiind la mare trecere.

Citeste mai mult.

Cele mai potrivite unități de cazare pentru turiștii care vor să se bucure de turism balnear

România se bucură de o istorie bogată în ceea ce privește turismul balnear, fapt ce se datorează resurselor naturale de care beneficiază. Astfel, din cele mai vechi timpuri, pe teritoriul țării noastre au existat stațiunii balneare, care au fructificat apele minerale, pe cele termale, nămolurile terapeutice, gazele cu proprietăți terapeutice sau saline care puteau trata o gamă largă de afecțiuni.

Citeste mai mult.

Destinații românești perfecte pentru a petrece vacanța de Paște

Cei mai mulți români aleg să petreacă vacanța de Paște în stațiunile românești. Există însă și turiștii care aleg un sejur pe litoralul bulgar sau un city-break într-un oraș european. Valea Prahovei se află în topul preferințelor turiștilor, cea mai căutată fiind stațiunea Sinaia, unde la altitudini ridicate se poate schia.

Citeste mai mult.

Destinații românești pentru un Revelion de vis

România se bucură de o multitudine de locuri minunate, potrivite pentru a vă petrece Sărbătorile de iarnă și a descoperi tradiții vechi de sute de ani. În stațiunile montane ale României veți putea schia, vă veți putea bucura de plimbări prelungite, pe parcursul cărora să descoperiți farmecul stațiunilor îmbrăcate în haine de sărbătoare.

Citeste mai mult.

România: câteva hoteluri cu piscină interioară și centru SPA

Ne-am gândit să vă pregătim o selecție de hoteluri cu piscină interioară și SPA, ideale pentru a petrece un sejur relaxant, în cadrul căruia să aveți parte de răsfăț. În cadrul acestor hoteluri vă veți putea deconecta de la stresul cotidian prin intermediul piscinei, a saunei sau a mesajelor.

Citeste mai mult.