Destinații românești perfecte pentru a petrece vacanța de Paște

  Cei mai mulți români aleg să petreacă vacanța de Paște în stațiunile românești. Există însă și turiștii care aleg un sejur pe litoralul bulgar sau un city-break într-un oraș european. Valea Prahovei se află în topul preferințelor turiștilor, cea mai căutată fiind stațiunea Sinaia, unde la altitudini ridicate se poate schia. Bineînțeles, asta diferă în funcție de data Paștelui, dar și de condițiile meteo. Unele unități de cazare pun la dispoziția turiștilor diverse servicii specific precum: ateliere de încondeiat ouă, vânători de ouă, ateliere în cadrul cărora se confecționează felicitări, spectacole și alte evenimente. Acestea sunt extrem de căutate de către familiile cu copii. Cea mai mare parte a unităților de cazare din Sinaia dispun de centre spa, locuri de joacă pentru copii și restaurante proprii. Sinaia este o zonă bogată în obiective turistice, astfel că, în zilele de Paște, turiștii vor putea vizita Castelul Peleș, Castelul Pelișor, Mănăstirea Sinaia, Cazinoul din Sinaia și altele. Valea Prahovei înregistrează anual, de Paște, zeci de mii de turiști, care, fie doresc să profite pentru ultima dată în an de zăpadă, fie vor să se bucure de razele soarelui, după o perioadă rece, în timp ce alții doresc doar să profite de mini-vacanță și să-și încarce bateriile. Printre zonele preferate de către turiștii români se numără și zona Rucăr-Bran, Bucovina și Maramureș. La mare căutare sunt și stațiunile balneare, precum Băile Felix și Băile Gorova.

 poza


   Sunt și numeroși turiști care preferă destinațiile de vacanță rurale, existând un trend acest sens. Viscri este un sat cu totul fermecător, fiind situat în județul Brașov, la circa 70 de kilometri distanță de orașul Brașov. Viscri pare un sat în care timpul s-a oprit în loc, păstrându-se încă arhitectura medievală, tradițiile și îmbrăcămintea de acum câteva secole. În timpul vacanței de Paște nu veți putea rămâne indiferenți la frumusețea peisajelor și de amabilitatea locuitorilor. Prințul Charles a contribuit la creșterea popularității acestui sat, deoarece acesta a cumpărat aici o casă tradițională, despre care le vorbește cu plăcere apropiaților.
  Celor care doresc să petreacă un sejur de Paște tradițional, le recomandăm Bucovina, în acest ținut spunându-se că timpul stă în loc. Ținutul Bucovinei este celebru datorită numărului mare de lăcașe de cult impresionante ca arhitectură și cu sute de ani vechime, dar și datorită artei decorării ouălor. În Ciocănești se organizează Festivalul Ouălor Încondeiate, iar în Vama veți descoperi un muzeu dedicat ouălor încondeiate. În Bucovina, tradițiile sunt păstrate cu sfințenie. Astfel, după ce revin de la biserică, bucovinenii își înconjoară casele de trei ori, având o lumânare aprinsă în mână. După aceasta se ciocnesc ouăle, cojile lor fiind păstrate în apă, pentru liniștea persoanelor decedate din familie. În cele trei zile de Paște, cimitirele devin loc de “pelerinaj”, bucovinenii ducând “lumina” străbunilor. Printre morminte, se ciocnesc și se dăruiesc ouă, se împarte pască și cozonac și se cinstesc diverse băuturi alcoolice, povestindu-se despre cei răposați. Printre preparatele tradiționale de pe masa de Paște nu lipsesc: borșul de miel, supa de pui, sărmăluțe în cuib, friptura, ouăle roșii, pasca și cozonacul. Închipuiți-vă cât de frumos va fi să luați parte la slujba din Noaptea de Înviere în una din mănăstirile din acest ținut sacru. 

 poza

   Moldova este ținutul mâncărurilor delicioase, a meselor îmbelșugate și a oamenilor veseli. Dacă doriți să aveți parte de o experiență autentică puteți lua masa la Hanul Ancuței, celebrul han din scrierea lui Mihail Sadoveanu fiind situat la circa 40 de kilometri de orașul Piatra Neamț. Și în această regiune a României se păstrează tradiții interesante. Astfel, fetele necăsătorite merg la biserică în prima zi de Paște, pentru a spăla clopotul cu apă de izvor, apoi urmând să se spele pe față cu aceeași apă. Se consideră că astfel fetele vor avea noroc în dragoste. Maramureșul este un tărâm care vă va stimula nevoia de cunoaștere și de spiritualitate. Aici sunt păstrate tradiții vechi de sute de ani, printre cele mai interesante fiind: așezarea la streașina casei a unor ramuri de salcie, stropirea fetelor cu o crenguță de busuioc sau spălarea pe față cu apă de izvor “neîncepută”.
Dobrogea este un alt loc potrivit pentru a petrece un sejur de Paște interesant. Tradițiile de aici au fost influențate de prezența grecilor și a turcilor, fiind astfel cu atât mai interesante. Astfel, turiștii pot asista la un obicei numit “Olăria”, în cadrul căruia se face un foc mare din resturi vegetale, acesta fiind apoi rostogolit pe dealuri, cu scopul de a purifica zona. “Paparuda” este o tradiție de invocare a ploii prin intermediul cântecelor și a dansurilor unui grup de fete înfășurate în frunze și ghirlande. Iubitorii mării pot alege să petreacă Paștele în stațiunile litorale, dacă Mamaia este luată cu asalt de high-life și de către turiștii străini, nostalgicii pot alege să petreacă Paștele în Vama Veche.

 poza

   La o aruncătură de băț de granița cu Ungaria și la circa 9 kilometri de Oradea, turiștii vor putea petrece Paștele în stațiunea Băile Felix, acesta fiind o locație luată cu asalt de toți cei care vor să se relaxeze la maximum în mini-vacanța de Paște. Aici vă veți putea bucura de efectele revigorante a apelor minerale și a nămolului sapropelic. Indiferent de vreme, apa termală are temperaturi între 40-50ºC, astfel încât vă puteți bucura în permanență de băi în aer liber. În Băile Felix veți putea vizita și Lacul cu Nuferi și Lotuși, pe care, în funcție de data Paștelui, s-ar putea să găsiți înfloriți.

Cele mai cunoscute 6 parcuri acvatice din România

Odată cu venirea verii, mercurul crește în termometre, soarele strălucește tot mai mult, iar mulți dintre noi nu ne dorim decât să ne răcorim la piscină sau în parcurile acvatice. Cea mai fericită alegere ar fi o escapadă la mare, însă atunci când acest lucru nu este posibil, parcurile acvatice ne vor introduce în atmosfera de vacanță.

Citeste mai mult.

Cele mai populare parcuri de aventură din România

    Vreți să vă deconectați pentru câteva zile de la stresul cotidian și doriți să vă bucurați de distracție fără să părăsiți țara, pentru aceasta aveți la dispoziție parcurile de aventuri de pe cuprinsul României.

Citeste mai mult.

Cele mai frumoase 10 locuri din România

     România este o țară cu un potențial turistic extrem de mare,  pe cuprinsul țării noastre, după cum am învățat încă din primele ore de geografie, se întâlnesc toate formele de relief.  Astfel, țara noastră a fost binecuvântată cu munți falnici, plaje întinse, izvoare termale, cascade spectaculoase, cetăți istorice, castele și palate care concurează cu cele din vestul Europei. Atracțiile turistice ale României nu sunt extrem de popularizate, astfel încât au reușit să-și păstreze farmecul autentic.

Citeste mai mult.

România - Unități de cazare deosebite la munte, cu piscină exterioară sau interioară

În anul 2020, în contextul Pandemiei Covid-19, cererea pentru hotelurile cu piscină din zonele montane a crescut semnificativ față de vara anului 2019. Foarte mulți turiști au renunțat la vacanțele din afara țării, iar cum litoralul a fost un loc destul de aglomerat, s-au îndreptat către stațiunile montane.

Citeste mai mult.

Câteva dintre cele mai spectaculoase castele din România

Toată lumea cunoaște câteva castele de pe teritoriul României, însă veți fi uimiți să aflați că numărul acestora se ridică la aproape 100, fără să mai avem în vedere și conacele și fortărețele de pe plaiurile românești. Aceste castele păstrează între zidurile sale povești despre voievozi și prinți, legende care au depășit de mult granițele țării sau sunt locurile în care s-au luat decizii politice hotărâtoare.

Citeste mai mult.

Hoteluri și pensiuni superbe de pe teritoriul României

Oricare ar fi orașul pe care doriți să-l vizitați, unitatea de cazare joacă un rol primordial în petrecerea unui sejur plăcut. Oricât de plăcut ar fi orașul vizitat și oricât vă va fascina, seara veți reveni la unitatea de cazare și nu ar fi plăcut ca aceasta să facă notă discordantă. În cele ce urmează am decis să vă recomandăm o serie de pensiuni și hoteluri, cărora, credem noi, merită să le treceți pragul.

Citeste mai mult.

Destinații de vacanță pentru a petrece Crăciunul și Revelionul în timpul pandemiei

Trăim vremuri atipice, pandemia COVID-19 a dat peste cap atât economia, cât și sectorul turistic, astfel încât, turiștii se văd nevoiți să-și reconsidere planurile în ceea ce privește vacanțele. Conform statisticilor, se observă că cea mai mare parte a persoanelor vor alege  să-și petreacă vacanțele în țară. Dacă în anii din urmă, turiștii luau cu asalt marile metropole ale Europei și destinațiile exotice, anul acesta lucrurile par să stea cu totul diferit, destinațiile turistice din România fiind la mare trecere.

Citeste mai mult.

Cele mai potrivite unități de cazare pentru turiștii care vor să se bucure de turism balnear

România se bucură de o istorie bogată în ceea ce privește turismul balnear, fapt ce se datorează resurselor naturale de care beneficiază. Astfel, din cele mai vechi timpuri, pe teritoriul țării noastre au existat stațiunii balneare, care au fructificat apele minerale, pe cele termale, nămolurile terapeutice, gazele cu proprietăți terapeutice sau saline care puteau trata o gamă largă de afecțiuni.

Citeste mai mult.

Destinații românești pentru un Revelion de vis

România se bucură de o multitudine de locuri minunate, potrivite pentru a vă petrece Sărbătorile de iarnă și a descoperi tradiții vechi de sute de ani. În stațiunile montane ale României veți putea schia, vă veți putea bucura de plimbări prelungite, pe parcursul cărora să descoperiți farmecul stațiunilor îmbrăcate în haine de sărbătoare.

Citeste mai mult.

România: câteva hoteluri cu piscină interioară și centru SPA

Ne-am gândit să vă pregătim o selecție de hoteluri cu piscină interioară și SPA, ideale pentru a petrece un sejur relaxant, în cadrul căruia să aveți parte de răsfăț. În cadrul acestor hoteluri vă veți putea deconecta de la stresul cotidian prin intermediul piscinei, a saunei sau a mesajelor.

Citeste mai mult.